AMERİKA AÇIK 2017

Bu yıl pek çok maç izledim. Masters 1000 ve 500 turnuvaları, Grand Slamler dışında izlemeyi en çok sevdiklerim. Roger Federer Avustralya Açık'ta hepimizi şok edip 18. Grand Slam'ini kazandı. Akabinde Rafa Nadal Roland Garros'ta şampiyon oldu. Sanki zaman tersine döndü, 10 yıl geriye gittik. Turdaki diğer oyuncular Federer- Nadal ikilisini izler oldu. Wimbledon'da Federer'in Nadal' ı finalde yenerek 19. Grand Slam'i alması ise hayal gibi bişeydi.

Şimdi geldik sezonun son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'a. Bu yıl daha turnuva başlamadan o kadar çok seribaşı oyuncu çekildi ki: Djokovic, Wawrinka, Nishikori, Murray... Ve bu süreçte Nadal ve Federer çeyrek finallere kadar geldiler.

En sevdiğim oyunculardan 2009 Amerika Açık şampiyonu Juan Martin Del Potro dün gece gerçekten epik bir maç oynadı. Hani tam yürek adamı derler ya setlerde 2-0 geriden öyle bir döndü ki Dominic Thiem için bence büyük bir ders maçı oldu. Şimdi Delpo yarın Federer ile oynayacak. Bunca yıl sakatlıklarla boğuştuktan sonra bu yıl Delpo şampiyon olsa ne güzel olur.



Kuranın diğer tarafında Nadal bence çok kolay rakipler gördü. Bu yıl iki teenager oyuncu Denis Shapovalov ve Andrey Rublev'i izlemekten çok keyif aldım, harika oynadılar. Kanadalı Shapovalov 4. tura kadar geldi. Rus Rublev ise Nadal'ın rakibi oldu. Bence Rublev için harika bir fırsat. En nihayetinde Nadal dünya 1 numarası harika bir oyuncu. 19 yaşındasınız ve çeyrek finalde karşınızda Nadal var.  Herkes onu favori gösteriyor, kaybedecek birşeyiniz yok ama kazanacak çok şey var. Yarın bir süpriz olur mu bilmiyorum ama olsa şahane olur:)

Diğer taraftan bence atom karınca Arjantinli Diego Schwartzman azmin, çalışmanın ve yürekli olmanın meyvesini çeyrek finale çıkarak aldı. Çeyrek finalde rakibi P. Carreno Busta. Schwartzman 4. turda Marin Cilic'i öyle bir yendi ki, sonrasında dediği gibi "tenis sadece uzun boylular için değil, herkes içindir " süper bir motto oldu.  Erkekler tarafında diğer çeyrek finalistlerden Sam Querrey Kevin Anderson ile karşılaşacak. Kuranın bu tarafı bence kolay, bu ekipten kim çıksa bence Nadal- Federer ikilisinden biri bu arkadaşları muhakkak yener:)



Kadın tarafındaki en büyük olay Maria Sharapova'nın dünya 2 numarası çok formda Simona Halep'i daha 1. tur maçında yenmesi oldu. Ne şok ama!! Masha hakikaten dayanıklı, çalışkan ve azimli. Dopingten dolayı sürekli bir karalama ile karşı karşıya ama ben bu doping olayına biraz şüpheci yaklaşıyorum. Bence bu Rus oyuncuları olimpiyatlardan atmak için kullanılan bir süreçti. 10 yıldır kullandığı yasal bir ilaç bir anda dopingli madde oldu, Rus oyuncuların çoğunun kullandığı bir madde bir anda dopingli madde oldu. Bana çok masum gelmedi bu kararlar. Masha da cezasını çekti üstelik, formuna dönmeye çalışıyor ve bu turnuvada harika işler yaptı. 4. turda da rakibini yenebilirdi bence ama Sevastova çok inatçı çıktı, ona karşı kaybetti. Ama bence kendine güveni için çok önemli adımlardan biri oldu bu turnuva.



Şimdi kadınlarda Serena Williams olmadığı zaman herkes şampiyon olabiliyor. Kendisi bir kız bebek dünyaya getirdi, ona sağlık ve mutluluklar dilerim. Kardeşi Venus Williams 37 yaşında bu yıl süper işler yapmaya devam ediyor. Wimbledon finalinde Muguruza'ya yenilmişti. Burada çeyrek finale çıktı, bu gece Petra Kvitova ile oynayacak. Teniste ne hikayeler var. Şimdi Venus'e hayranlık duyarken Petra'nın olağanüstü hikayesine saygı duymayalım da ne yapalım!! 9 ay kadar önce evinde bıçaklı saldırıya uğrayıp neredeyse elini kaybedecekken inançla, azimle çalışıp buralara kadar gelmesi en ilham verici hikayelerden biri. Ben her ne kadar Venus'u sevsem de Petra kazansın istiyorum :)
Kadın olmak her ortamda zor, Viktoria Azarenka anne oldu ama velayet davası yüzünden bu yıl tunuvaya katılamadı. Onun olmaması pek çok denklemi değiştirdi. Wimbledon şampiyonu Muguruza 4.turda Kvitova'ya yenildi. Bu yıl Amerikalı sporcular Madison Keys, Coco Wandeweghe, S. Stephens ve Venus Williams çeyrek finalde. Çeyrek finaller bu akşam başlıyor, Grand Slamlerin en güzel haftası 2. haftadır, izlemeyen kalmasın.



**Fotoğraflar US OPEN FB ve ATP Tennis FB sayfalarından alıntıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar