Indian Wells 3.tur: Stosur vs Petrova

Herkese iyi akşamlar,

Bir aydan fazla süredir pek maç izleyemiyorum, tvlerin tenise çok yer vermemesinin de bunda çok büyük payı var. Ancak bu hafta Indian Wells turnuvasını seyretme şansım var. California'da yapılan bu turnuvada akşam saatlerinde birkaç maça bakabiliyorum. 

Bu akşam 3. tur maçında kadınlarda Avustralyalı Sam Stosur, Rus Nadia Petrova ile oynuyor. Petrova'yı tanımıyorum, Stosur ise benim beğendiğim kadın oyunculardan birisi ama Grand Slam kazandıktan sonra performansında bir düşüş yaşadı ve hala da bence forumunda değil. İlk seti seyremedim, ikinci setin son oyunlarında açtım maçı. Şunu söylemeliyim ki, Stosur hakikaten cesur bir oyuncu, yani rakibi maç için servis atarken o kadar soğukkanlı oynadı ki, önce rakibin servisini kırdı sonra kendi oyununu alıp seti tiebreak e taşıdı. Bunu yapabilmek çok kolay değildir, maç çok heyecanlı yada ritmli değil, uzun ralliler yok. Çok klas süper vuruşlar yada sıkı servisler yok. Oyuncular sanıyorum sıcağın da etkisiyle ortalama bir şekilde oynuyorlar. Stosur ikinci seti tiebreak de kazandı ve maçı uzattı. Ama gene de bir ritm bulamadı, Petrova ise kendi servis oyunlarında oldukça rahat, iyi servisleri var ama o da tabi şu an kafasında tedrginlik yaşıyor. Bu maç, öyle oyunun anlatılacağı maçlardan değil maalesef, iki iyi oyuncu ortalama ne kadar oynarsa o kadar oynuyorlar diyebilirim. Maç sakin sakin devam ediyor, sıcaklıktan baygınlık geçirir gibi oynayan iki kadın oyuncu beni de tv başına baydı diyebilirim. Biran önce oyunculardan herhangi birinin servis kırarak bu iki saati geçen maçı hızlıca finale götürmesini istiyorum. Bu arada bu turnuvada oyuncular mide rahatsızlıkları sebebiyle turnuvadan çekiliyorlar, 5 oyuncu turnuvadan çekilmiş şimdiye kadar.

Önce Stosur servis kırdı, 3-2 yaptı durumu, tam kontrolü eline aldı derken Petrova servis kırdı, durumu eşitledi. Şu ana kadardi oyuna bakınca oyun kalitesinden değil ama istek olarak Rus raket daha baskın,bana kalırsa da maçı alacak gibi. 3.sette 5-4 Petrova önde ve Stosur maçta kalmak için servis atacak, bu baskı ortamına Stosur nasıl karşılık verecek az önce izleyeceğim ama Petrova vücut dili olarak da iyi sinyaller veriyor. Bu arada tvdeki spiker keyifli bir müsabaka izliyoruz diyor:) Bence bu maç yerlerde sürünüyor, yani hakikaten top bile havalanmıyor..Stosur, servis oyununa çift hatayla başladı, pek hayra alamet değil,ikinci servisleri de çok iyi değil Stosur'un. Aslında Sam, oyunun yönünü kolay değiştirebilen bir oyuncu ama burada o özelliklerini pek göremedim, vasat oynuyor. Böyle olunca da yine vasat ama daha istekli olan rakibine şans veriyor. İki oyuncu da daha çok ortaya oynuyorlar, ters köşelere uzun toplar atılmıyor yada ne bileyim yan çizgiye paralel vuruşlar yok, kesik kesik oyunların oynandığı, filede topların kaldığı, oyuncuların yavaşladığı bir maç bu. 

Stosur kötü başladı servis oyununa, hatta maçı neredeyse verecekti ama bırakmadı ve durumu 5-5 yaptı. Petrova, kendi servislerinde istikrarlı ve başarılı. Kolay puanlar alıyor, iyi servis atarak ve kendini yormadığı için rakip servisinde daha çok enerjisini verebiliyor. Sam Stosur, maç içinde ilk defa bir passing shotla puan aldı seyrettiğim bölüme kadar, Petrova strese girdi ve servisinde başı belada şu an. Soğukkanlı olan Stosur, servisi kırdı ve Petrova'nın büyük hataları sonucu maç için servis atacak.Maç ilk defa ilginç hale geldi diyebilirim. Az önce kendi hatalarıyla servisini kırdıran Petrova, iyi defans yaptı, doğru vuruşları doğru zamanlamada yaptı ve o da servis kırarak maçı tiebreak e taşıdı. Nadia Petrova, tiebreak e ace ile başladı, maçtaki 15. ace idi. Bir kadın oyuncu için oldukça iyi bir rakam bu. Petrova, backhandinde hata yapıyor genelde, basit hata dediğimiz fileye taktığı böyle topları çok. Bunları azaltsa bu servis gücüyle aslında çok daha iyi olabilir. Atak oynayan Petrova, tiebreak de durumu 5-2 yaptı. Benim Petrova'da gördüğüm finale yaklaştıkça paniklemesi, sürekli berbat hatalar yapması. Maç boyunca hep istikrarlı ve iyi oynuyor ama kritik anlarda hep olmayacak hatalar yapıyor ve 1 puanı alamadan durumu 6-5 e getirdi ama sonunda maçı kazanmayı bildi. Petrova, Stosur u 6-1, 6-7, 7-6'lık setlerle yendi ve 4.tura çıkmayı başardı.

Yorumlar

  1. Adsız15.3.12

    Sanırım çok iddiali bir turnuva değil. Belkide sonrasında önemli bir turnuva var yada hava konaklama yemek vs koşullar her oyuncuyu sarsmış da olabilir. E tabi Bizim kanallar da tenise çok ilgili ondan da insanı soğutmaması imkansız
    önemli maçları yayınlamazlar malum :D

    YanıtlaSil
  2. Aslında Indian Wells cok onemli turnuvalardan biridir, hatta Çölün Grand Slami derler,ama bizim kanallarimizda maalesef tenis maci izlemek cok zor ve nadir bulunan bir durum:/

    YanıtlaSil
  3. Adsız16.3.12

    Hiç duymamışım adını bunca yıllık tenis geçmişime rağmen
    cok sasirtici ...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar