Avustralya Açık Kadınlar Şampiyonu: Serena WILLIAMS


Rod Laver Arena'da bugün dünyanın 1 ve 2 numaralı kadın raketleri bir kez daha karşı karşıya geldiler. 18 Grand Slam şampiyonu Serena Williams (1), turdaki en yakın rakibi Rus (2) Maria Sharapova ile harika bir maç oynadı.

Sharapova 2004'den beri Serena Williams'ı geçemiyor, bugünkü yenilgi ile beraber arka arkaya 16.yenilgisini almış oldu. Zaten onunla yaptığı maçlardaki en büyük problemi donukluğu, maça girememesi. Doğal olarak kafasında bir blokaj var ve onu kıramıyor. Ne zamanki biraz rahatlasa mental olarak, o zaman gerçek oyununu ortaya koyuyor. Bunu da bu maçta ikinci sette gördük.
Hep söylediğim şey şu ki, sağlık problemi yaşamayan bir Serena Williams'ı yenebilecek bir oyuncu yok. Bazen Serena da gününde olmuyor, maça giremiyor, o zaman kaybedebiliyor ama sürekli olarak tehdit oluşturabilecek bir rakibi yok. En yakın tehdit Sharapova bile 10 yıldır kendisini yenemiyor.




Serena maça başladığında sağlık açısından sıkıntılı gözüküyordu, vücut dili negatifdi ama yine de erken servis kırdığı için avantajını koruyabildi. Masha çok donuktu, stresten oynayamadı. Bir ara yağmurdan dolayı çatı kapanırken Serena turnuva doktoruna göründü, dönüşünde çok daha iyiydi performans olarak. İkinci sette Masha biraz kendine geldi, servislerine tutundu, oyununu oynamaya başladı. İşte o zaman maç zevkli bir hale geldi. Şimdi burada en önemli nokta şu ki, bu oyuncular seviye olarak birbibine çok yakın. Vuruş çeşitliliği, teknik, hız, klas olarak yakınlar, iyi bir oyun planı ve mental güç ile birbirlerini yenebilirler. Bazı kritik vuruşlar ve kırılma anları var. Bu büyük şampiyonlar bu anları çok iyi değerlendiriyor. Aradaki fark bence buradan kaynaklanıyor. Belli bir seviyeden sonra zihinsel olarak daha güvenli, rahat olan maçı kazanıyor. Bugün Masha ikinci setteki tiebreak i kazansa 3.set çok daha farklı olabilirdi. Ama Serena ister tecrübe densin ister zihinsel kapasite densin buna izin vermedi ve Martina Navratilova ve Chris Evert'ı da geçerek 19. Grand Slam Şampiyonluğuna 6-3 ve 7-6(5)'lik setlerle kazandığı maç sonunda ulaştı.


Serena Williams benim çok sevdiğim bir sporcu. Kadın tenisine Venus Williams ile çok şey kattılar, çıtayı yükseğe çektiler. Geçen sene Nike Serena Williams'ın kazandığı bir diğer Grand Slam'den sonra "Age is just a number" sloganını kullanmıştı. 33 yaşındasınız ve yeni sezona bir büyük şampiyonlukla başlıyorsunuz. Gerçekten de bu büyük sporcular bize gösteriyor ki, yaş sadece bir rakamdır. İnanç, disiplin ve istek herşeydir.


Tebrikler Serena Williams!



*Fotoğraf Australian Open Facebook sayfasından alıntıdır.
*"Age is just a number" Nike kampanyasından alıntıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar