Paris Masters Şampiyonu: Ekselansları Roger Federer!!

Bugün, BNP Paribas Paris Masters turnuvasının finalinde turnuvanın 3 numarası İsviçreli Roger Federer ile turnuvanın 6 numarası Fransız Jo-Wilfred Tsonga karşılaşıyorlar. Bu iki oyuncu daha önce de birçok kez karşılaştılar. Tsonga son dönemdeki en iyi erkek oyunculardan bir tanesi, çok da sempatik bir oyuncu bence. Federer ise neredeyse herkesin sevdiği efsane bir isim. Maçın çok heyecanlı olacağını tahmin ediyordum ve öyle de oldu. Tsonga pes etmeyen, mücadeleyi bırakmayan bir oyuncu. İki defa setlerde 2-0 gerideyken Roger Federer’den maçı aldığına şahidim. Dolayısıyla bu maçta da Federer aleyhine bir sürpriz her an olabilirdi.

İki oyuncu için de baskı çok, Federer 30 yaşına geldi. Bu yıl hiç Grand Slam kazanamadı ve bir Atp Masters turnuvasını kazanarak sezon kapanışı yapmak onun için çok önemli. Tsonga ise kendi seyircisi önünde, finale çıkmanın baskısını hisseden ve kazanmak isteyen genç bir oyuncu. Bence iki oyuncu için de yeterli baskı ortamı fazlasıyla var.

Maça gelirsek, Federer rahat başladığı maçta erken de bir servis kırınca, bence Tsonga’da baskıyı üzerinden atamadı ve çok tutuk oynadı İlk seti Federer çok hızlı bir şekilde 6-1 almış oldu.

İkinci sette Tsonga rahatladı ve kendini buldu. İki oyuncuda oldukça yüksek düzey tenis oynayan, çok zor vuruşları çok rahat yapabilen oyuncular. Her iki oyuncu da kendi servislerine tutununca ikinci set tie-break e gitti. Bu tie-breakten Tsonga galip çıkarsa maçı alır diye düşünüyorum. Çünkü Tsonga kazandıkça motive olup açılan bir oyuncu. Yaş farkı da oyunların süresi arttıkça ortaya çıktığından Federer aleyhine olur. Federer çok iyi başladı tiebreak e ve 4-0 öne geçti. Ben de Federer’i tutan bir tenis sever olarak, bir an evvel maçı kazanmasını istiyorum. Şu an durum 6-1 Federer önde ve kazanamadığı ender turnuvalardan biri olan Paris Masters turnuvasında 5 kere şampiyonluk için şansı var. İlk maç puanını Tsonga çok akıllıca çevirdi. Servis gene Fransız’da, durum 6-3 oldu. Şimdi Federer kendi servisinde şampiyonluk için servis atacak, çok heyecanlı bir an. Harika bir servis sonrası Roger Federer kazanamadığı ender turnuvalardan biri olan Paris Masters turnuvasını Tsonga’yı 6-1, 7-6’lik setlerle yendi. Kariyerinin 69. tekler şampiyonluğu ve 18. Masters şampiyonasını kazandı ve büyük moral buldu. Ben de çok sevindim, kendisini çok seven bir izleyici olarak:)

Roger Federer, muazzam servisler attı, ilk servislerinin oyuna girme oranları tüm turnuva boyunca yüzde 80’lerin üzerindeydi, harika forehandler attı, süper oynadı ve hakkıyla kazandı. Ekselansları Roger Federer bir kere daha şampiyon oldu. Harika bir Pazar akşamından herkese iyi akşamlar…

Yorumlar

  1. Adsız14.11.11

    Federer kariyerinin sonlarına geliyor desek de daha birkaç yıl iddiasını sürdürecektir ilk 5 de mutlaka olacaktır. Zaten böyle ustaların kolay kolay emekli olmalarını istemem. Gençlere kendileri ile oynama şansı vermeleri büyük bir gurur olacaktır :)

    YanıtlaSil
  2. Adsız24.11.11

    merhabalar
    nadal - federer maçının yazısını yazmadınız
    ne zaman yayınlanır acaba?

    YanıtlaSil
  3. merhaba,
    londrada devam eden sezon sonu şampiyonasının maçlarına yer veren bir kanal henüz olmadı, en azından benim kablolu baglantımda yok. dolayısıyla federer in nadalı fena yendigi maçı ancak özet goruntulerden onu da internetten seyredebildim..sonucları da ancak sitelerden takip edebiliyorum. eger ki kanallardan biri bu pazar oynanacak finali verir ise ancak o zaman bir maç yazabilirim..boyle buyuk bir turnuva var ve maalesef bunu yayınlayan bir tane spor kanalı yok, cok muzdarip oldugum bir konuya parmak bastınız..selamlar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar