2019 Wimbledon Tek Kadınlar Şampiyonu: Simona HALEP

Wimbledon'da Cumartesi günü Simona Halep ile Serena Williams arasında oynanan final maçı müthiş çekişmeli geçti, 3 sete giden maç yaklaşık 3 saat sürdü diye başlayan bir yazı yazarım herhalde diye düşünüyordum maç öncesinde. Ancak öyle olmadı. Kariyerindeki ilk Wimbledon finaline çıkan Simona Halep baştan sonra domine ettiği maçı 56 dakikada 6-2, 6-2'lik setlerle kazanarak Romanya'dan Wimbledon şampiyonu olan ilk tenisçi oldu.

Serena Williams maça ilk turlardaki gibi donuk bacaklarla başladı. Kortta yavaş olmasının yanı sıra maç boyunca 26 basit hata yaptı. İlk servislerden puan çıkarma oranı %59 iken bu oranlar Halep'te sadece 3 ve %87 şeklindeydi. Simona Halep maça servis kırarak başladı, arkasına bakmadı ve ilk seti 6-2 ile aldı. Vücut dilinden, korttaki hareketliliğinden ve Serena'nın kortun çaprazına attığı çıkmaz denilen topları çıkartıp aldığı puanlarla bu şampiyonluğu çok istediğini ve çok iyi odaklandığını gösterdi.

Serena bir türlü maça giremedi, hem fiziksel olarak hem de mental olarak rahat olmadığını gördük. Fazla gerginlikten donmuş kalmış gibiydi. 2. sette servis oyunlarına 2-2'ye kadar tutundu ise de Simona Halep hızlı bacakları, çok iyi çalışan backhandleri, servis performansı, azmi, çabası, isteği ve tüm dikkatiyle müthiş bir maç oynadı. Benim izlediğim en iyi performanlarından bir tanesiydi ve gerçekten anasının ak sütü gibi bir şampiyonluk kazandı.




Böylece Simona Halep kaybettiği Grand Slam finallerinden ve kazandığı Roland Garros şampiyonluğundan sonra bu en prestijli kupayı da kazanarak kariyerinde bir seviye atlamakla kalmadı bence kendine duyduğu güven ve inancı da tazeledi. Simona Halep hem dünyada hem Romanya'da çok sevilen, gençlere ilham olan bir tenisçi ve bu galibiyeti ülkesi açısından da çok önemli. Onu seven , onun gibi olmak isteyen bir sürü genç belki tenise yönelecek, genç tenisçiler çok çalışmanın ve kendine inanmanın, kendinin hep daha iyi versiyonu olmak için çalışmanın muhakkak sonuç verdiğini görecekler. Halep maç sonu röportajında o kadar doğal, içten, samimiydi ki hem kort içi hem kort dışı neden bu kadar sevildiğini bir kere daha gördük. Annesinin ona teniste bir yer edinmek istiyorsan Wimbledon'da final oynamalısın dediğinden bahsetti. Çok samimi ve ayakları yere basan bir konuşmaydı. Kutluyorum Simona, harika bir iş başardın. Kadın tenisinin 1.68'lik devisin:)

Serena Williams'a gelirsek; gergindi, servisleri de returnleri de yerinde değildi dedim ama şunu da eklemek lazım Simona öyle bir seviyede oynadı ki, bu kadar maç eksiğiyle buraya gelmesine şaşırdığım Serena'ya da haksızlık yapmayayım.  Filede Simona Halep ile oldukça sempatik bir şekilde konuştular, seremoni konuşmasında da son derece zarif bir şekilde -zor bir yenilgi almasına rağmen-hem rakibini hem takımını kutladı. Serena Williams tenisin gördüğü en büyük şampiyon ve hala isteği varsa çalışmaya devam edecek ve kupasını kazanacak, ben böyle düşünüyorum.

Şimdi geriye kaldı yarınki erkekler finali. Dün geceki Federer- Nadal maçı o kadar heyecanlıydı ki ilk defa gece video çektim ve youtube kanalımda paylaştım. Müthiş final yarın Novak Djokovic ile Roger Federer arasında oynanacak. Merak ve heyecan içindeyim. Görüşmek üzere.


*Photo is taken from official Wimbledon instagram page.

Yorumlar

Popüler Yayınlar