Sony Open Kadınlar Şampiyonu: Serena Williams

Serena Williams’ı gerçekten seviyorum, bence kadınlar tenisinin gelişmesinde çok büyük katkıları olan bir oyuncu. Onunla şu an WTA’de başa çıkabilecek çok az oyuncu var ve bu akşam karşılaştığı Li Na’da onlardan biri.

Miami’deki final maçında iki önemli oyuncu karşılaştılar bu akşam. Li Na sete iyi bir başlangıç yaptı, geri çizginin gerisinde köşelere derin toplar göndererek, çok başarılı returnler yaparak; zaten servislerinde iyi olmayan Serena Williams’ı köşeye sıkıştırdı ve setin hemen başlangıcında servis kırarak durumu 3-1 yaptı. Serena’nın servislerden puan çıkarma oranı bu aşamada %35’ler civarındaydı. Hatta kendi servis oyununda öyle bir çift hata yaptı ki Li Na çok kolay bir şekilde 5-2 öne geçti.


İlk set gitti derken Serena Williams öyle bir geri dönüş yaptı ki, insan seyrederken onun neden bu kadar büyük bir şampiyon olduğunu daha iyi anlıyor. Li Na’nın set için attığı puanı çevirmekle başlayan ve ardı ardına 6 oyun kazanıp, rakibi demoralize edip ilk seti 7-5 alabilmek herhalde ancak Serena Williams’ın yapabileceği türde bir şeydir. Seyrederken gözlerime inanamadım, bir anda gerçekten bambaşka bir düzeyde oynamaya başladı ve Li Na ona çare üretemedi.



Şimdi ilk seti elinden resmen hediye ederek vermiş bir oyuncunun ikinci sete iyi başlaması yani servisini kırdırmaması lazım. Li Na ‘yı seviyorum çünkü çok profesyonel biri ve kesinlikle disiplinden taviz vermiyor. İyi başladı, zorlandı ama kazanmayı bildi ta ki 2.setin 3.oyununa kadar. Serena çok zorladı ve öyle bir noktada kırdı ki, önce durum 4-1 oldu, sonra da rakibin tüm direncini büyük bir ustalıkla kırdı ve ikinci seti de 6-1 kazandı. 2 saat süren bu final maçını 7-5 ve 6-1 kazanarak buradaki 7. , kariyerindeki 59. şampiyonluğuna kavuştu. Gerçekten ders gibi bir maçtı, çok keyifle izledim.


Yarın akşam ise erkeklerde final maçı Rafa Nadal ile Novak Djokovic arasında. İki oyuncu 40. kez karşılaşacaklar ama finale gelirkenki hikaye bu yıl biraz garip oldu. İkisinin de rakibi yani Nishikori ve Berydch sağlık sorunları sebebiyle turnuvadan çekildiler ve iki oyuncu da yarı final oynamadan direk finale kaldılar. Çok değişik bir durum bu, daha önce böyle bir olaya rastlanıldı mı bilmiyorum ama yarın akşam çok heyecanlı olacak diye düşünüyorum. Ben iki oyuncuyu da çok seviyorum ama sanırım gönlüm Rafa Nadal’dan yana biraz daha fazla, bakalım neler olacak şimdiden heyecanlıyım.


*Fotoğraflar Australian Open Facebook sayfasından alıntıdır.

Yorumlar

  1. Adsız11.4.14

    Kesinlikle katılıyorum. ama bu sene biraz şans faktörü de devrede

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar