Sony Open Yarı Final Maçı: Serana Williams vs Maria Sharapova

Son 1 aydır izlediğim maçlardan burada paylaşmak istediğim olmamıştı, bu akşam bu durumu Miami Masters 1000’de yarı finalde karşılaşan Serena Williams ile Maria Sharapova bozmuş oldu.

Şimdi ikisi de çok iyi, çok kaliteli oyuncular. İkisi de dünya 1 numarasında yer aldılar, her ikisinin de önemli Grand Slam şampiyonlukları var. Ama ben gene de Serena Williams ‘i dönemindeki diğer oyunculardan ayrı tutarım çünkü 17 tane Grand Slam kazanmış , 32 yaşında dünya 1 numarasında olan bir oyuncu bence özel olarak değerlendirilmeyi fazlasıyla hak ediyor. Bu oyuncuların karnesine bakacak olursak, iki oyuncu daha önce 17 kere karşılaştılar ve Serena 15-2 önde!!

En son izlediğimde bu iki oyuncuyu Serena Williams maçı çok rahat kazanmıştı zaten genelde Serena maça iyi başlar ve çok hızlı gider, yada bazen de maça mental olarak hiç giremez ve ancak o şekilde kaybeder ki bu da nadir olan bir durum.


Bu akşam iyi başlayan Sharapova olmasına ve durumu 4-1 yapmasına rağmen Venus Williams o kadar kaliteli, o kadar hırslı bir oyuncu ki, o kadar iyi bir servis- return dengesi tutturdu ve öyle bir ataklar yaptı ki Masha çaresiz kaldı. En son kortu bir baştan bir başa koşuyordu Sharapova ve özellikle çok zor toplar da çıkardı tam köşelerden ama yetmedi.

Şimdi durum böyleyken ikinci sete iyi başlamak Masha için elzemdi ve o da öyle yaptı hemen servis kırdı ama Serena bu sefer hemen reaksiyon verdi ve durum 3-3 ‘e kadar geldi. Genelde setlerin 6. yada 7. oyuncuları en kilit oyunlardır, burada servis kırdıranın işi çok zordur. Zaten Serena öyle bir yerde servis kırdı ve sonrasında da çok sağlam durunca ikinci set 6-3, ve maç da 6-4, 6-3 Serena Williams oldu.



Şaşırdığım bir sonuç olmadı ve ben kadınlar tenisinde biraz daha fazla rekabet ve hareket bekliyorum. Maçların 3.sete uzaması seyirci açısından daha eğlenceli oluyor. Cumartesi akşamı Serena Williams, Li Na- Cibulkova maçının galibiyle oynayacak. Her zaman dediğim gibi Serena Williams iyi günündeyse ona karşı maç kazanmak gerçekten çok güç.


*Fotoğraflar Australian Open FB sayfasından alıntıdır.


Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar