2018 SEZONUNA BİR BAKIŞ

Uzunca bir aranın ardından tekrar buradayım, geçen sene Grand Slamler açısından hayal gibi bir yıl oldu. Resmen 10 sene geriye gittik tarihte. Roger Federer ve Rafa Nadal 2'şer 2'şer topladılar bu en büyük turnuvaların şampiyonluklarını. Rüya gibi bir şeydi benim için. Her iki oyuncuyu da çok seviyorum, mutluluktan yazamadım öyle diyeyim:))

2018 sezonu inanılmaz başladı. Roger Federer geçen sene hepimizi 19. Grand Slam şampiyonluğuyla Avustralya Açık'ta şok etmişken, geldi bu yıl da kazandı!! Yani kırılacak rekor, koyulacak hedef bırakmadı. Yaş olmuş 36, girdiği her turnuvayı kazanır halde. Maşallah diyeyim de bozmayayım. 

Toprak kortlara gelirken Federer yine akıllıca bir karar verdi, oynamayacak, dinlenip toparlanacak. Bu esnada Rafa Nadal iyileşme sürecinde. Juan Martin Del Potro ilk 10' a giriş yaptı, hatta şu an sıralamada 6 numarada. Del Potro, Indian Wells'te Federer'i yendi. Üzülmedim çünkü çok hak etti bu galibiyeti, yıllardır sakatlıklarla uğraşıyordu, büyük motivasyon oldu. Akabinde Miami Masters 1000'de final oynadı ve Jonh Isner aldı bu sefer. Isner da ilk Masters 1000 turnuvasını 32 yaşında kazanan en yaşlı oyuncu oldu. 

Djokovic cephesinde sular durulmuyor. Marian Vajda ile yollarını ayırdıktan sonra Andre Agassi ve Radek Stepanek ile çalışmaya başlamıştı. İstediği sonuçları alamıyor, onun da bileğinde sıkıntısı var. Koçlarla yolları ayrıldı, tekrar Boris Becker'e döner mi, kiminle çalışacak merak içindeyim.

Andy Murray kalçadan ameliyat oldu ama bence onun dönmesi için birkaç ay daha var. Wawrinka şu an katılıyor gözükmediği Rolex Monte Carlos Masters 1000 de idman yapıyor. Turdaki oyuncular sakatlıklarla boğuşuyorlar.

Gençlerde Alexander Zverev, Hyeon Chang, Nick Krygios, Denis Shapalov, Dominic Thiem'e dikkat etmek şart. Bakalım ne durumdalar. Bence izlemesi en zevkli kort kesinlikle toprak kortlar.

Kadınlar cephesinde şu an daha tam forma kavuşmasalar da önemli 2 isim geri dönmeye başladı: Victoria Azarenka ve Serena Williams.

Maria Sharapova doping cezası ardından hala toparlanmaya çalışırken, bu yıl Avustralya Açık finalinde Simona Halep'i yenen ve ilk Grand Slam şampiyonluğuna kavuşan Caroline Wozniacki iyi durumdalar. Petra Kvitova, Jelena Ostapenko, Sloane Stephens ve Venus Williams'ı da dikkatle izleyelim derim, bence turnuva kazanmak noktasında oldukça potansiyel durumdalar.

Maçlar başladığında takip ettikçe ben de izlenimlerimi paylaşacağım. Hatta tenisle ilgili yorumlar yaptığım videolarım da yakında youtube kanalımda olacak, herkese selamlar, sevgiler.



Yorumlar

Popüler Yayınlar