DAVIS KUPASI ÇEYREK FİNALİ: ALMANYA VS İSPANYA

Davis Kupası Dünya grubunda çeyrek finaller başladı. Almanya- İspanya, Fransa-İtalya maçları bu hafta sonu yapılıyor.
İspanya 1999 yılından beri evinde maç kaybetmemiş bir ülke. İlk maçta her ne kadar David Ferrer 3 sette Alexander Zverev'e yenilmiş olsa da takımınızda Rafa Nadal varsa canınız çok da sıkılmaz.

2.5 aylık bir sakatlık ve aradan sonra Rafa Nadal evinde toprak korta döndü. Maçın başında biraz istikrarsız gözükse de fizik olarak bence gayet iyi durumda. İyileşmiş, ayakları hızlı, 100 de 100 formda değil ama bu haliyle pek çok oyuncuyu kolay geçebilir. 

Philipp Kohlschreiber iyi bir oyuncu, aslında iyi de savunma yaptı ama servisleri o kadar kötüydü ki, %30 servis performansıyla Rafa Nadal'ı yenmesi mümkün değildi. Rafa'nın her topu spinli, forehandler kurşun gibi, bol spinli,o da napsın topları kontrol etmek için yüksek vuruşlar denedi ama sonuca katkısı pek olmadı. 

Rafa'nın genel oyun performası iyiydi, bazı çok kolay vurduğu vuruşlardan kaçırdıkları oldu. Servisler ilk set %50 idi, 2.sette %90'lara çıktı, bu da kendisini çok rahatlattı. Çift hataları çoktu enteresan şekilde. Ama o kadar yetenekli, toprak kortta o kadar tecrübeli ve rahat ki, zaten inanılmaz bir konsantrasyon ve disipline sahip kolay kolay maç verecek bir oyuncu değil. Backhand çaprazlar rakibi öldürdü. Rafa , ilk iki seti 6-2, 6-2 aldı. Ben açıkçası bu noktadan sonra sıkıldım çünkü Kohlschreiber bu noktadan sonra hiç bir şeyi değiştiremediği için, servisler dahil, sabaha kadar oynasalar sonuç değişmeyecekti. Rafa'nın bu bol spinli forehandleri Alman raketin backhand kanadını kırdı :D




Final setinde Rafa 5-2 de maç puanı bulduğunda rakibinin servisinin dışa düştü diye bıraktı, hakem puanı Almanya'ya verdi. Burası biraz heyecan yarattı acaba Alman raket bir heyecana gelir de bir şeyleri tersine çevirir mi diye ama olmadı. Rafa Nadal kendi servisinde 3.seti de 6-3 alarak seride durumu 1-1 e getirdi.


Rafa Nadal komple bir oyuncu, her vuruşu iyi, vuruş çeşitliliği çok, çok disiplinli, mental olarak çok kuvvetli. Bir tenis oyuncusu kariyeri boyu 1 tane Grand Slam kazanmak için çalışırken Rafa Nadal sadece Roland Garros'u 10 kere kazandı. Monte Carlo ve Barcelona turnuvalarını da 10 kez kazandı. Bu inanılmaz bir sayı, inanılmaz bir başarı. Kendisine toprak kortun Kralı deniyor ya, yerden göğe hak edilen bir unvan.

Şimdi benim asıl beklediğim maç Pazar günü Alexander Zverev- Rafa Nadal maçı. Nadal'ın yaşıtlarında ona toprakta sürekli yenilmenin mental bir yorgunluğu da var. Ama genç nesil hem korkusuz hem daha hızlılar. Her ne kadar Nadal, Zverev'i daha önce yenmiş olsa da sakatlık sonrası formu ne kadar iyi bu gelecek maçta daha iyi anlaşılır. 




Bu maç dışında İtalya-Fransa ile  Fabio Fognini- Jeremy Chardy eşleşmesiyle karşılaştı hemen hemen aynı saatlerde. Açıkçası ben Fognini'yi hiç sevmem o yüzden bakmadım pek maça. Ben bu satırları yazarken setlerde 1-1 lik beraberlik vardı. Bu maçın galibi yarı finalde Eylül ayında Rafa Nadal ile oynayacak.

Pazar günü maç sonrası tekrar görüşmek üzere! 

Yorumlar

Popüler Yayınlar