2018 AMERİKA AÇIK TEK ERKEKLER ŞAMPİYONU: NOVAK DJOKOVIC

Dün geceki Amerika Açık tek erkekler finalinde Novak Djokovic rakibi Juan Martin Del Potro'yu 6-3,7-6,6-3'lük skorla geçerek şampiyon oldu.

Aslında bu yılın başında Novak Djokovic özellikle bilekten ameliyat olduktan sonra tenis dünyasına geri dönüş yapıp yapamayacağı çok tartışma konusu olmuştu. Novak Djokovic 'in özellikle geri dönüş yolunda turnuvalarda ilk turda aldığı mağlubiyetler ve totalde son 1 seneki kötü sonuçlarıyla bir daha eski seviyesine hiç ulaşamaz diyenler de vardı. Ben o gruptan değildim.  Her zaman söylediğim tek birşey var. Bu sadece Djokovic için değil tüm elit atletler için geçerli. Eğer ki sakatlıkları düzelir ve içlerindeki istek devam ederse Djokovic, Murray, Del Potro, Berdchy ve daha saymadığım niceleri de kendi en iyi formlarına dönebilirler ve döneceklerdir de.

Novak Djokovic

Novak Djokovic bu yıl Wimbledon şampiyonluğuyla beraber tamamen sağlıklı ve en iyi formuna geri döndüğünü göstermişti. Dün geceki turda yakın arkadaşı Juan Martin Del Potro karşısında gösterdiği performans şahaneydi. Djokovic, GS sayısında idolü Pete Sampras'ı yakaladı ve 14'ü buldu. Ama Djokovic'in GS sayısından daha önemli bir özelliği var ki, o da bence turdaki en üst seviye oyunu olan oyuncu olması. Çok özel bir oyuncu, çok büyük bir yetenek. Roger Federer ve Rafa Nadal birer efsane, yetenekleri, başardıkları ortada. Ama bence Novak Djokovic, en sağlıklı formunda yani dün geceki gibi, turdaki tüm oyunculardan daha iyi. Federer (24-22) ve Nadal'a (27-25) karşı birebirlerde aldığı galibiyet oranlarının sebebi de bu. Hepsi komple oyuncu, hepsinde vuruş çeşitliliği çok, zamanlama, oyunu okuma, streteji değiştirme, dayanıklılık, mental güç ve daha fazlası bu oyuncuların hepsinde üst düzey ama Djokovic bence oyun kalitesi olarak herkesten bir nebze daha iyi.

Dün gece JM Del Potro kendi kariyeri açısından çok önemli bir başarıya imza attı ve kendisinin de dediği gibi bu çok gurur duyulacak bir durum. El bileklerinden toplamda 4 ameliyat geçirmiş ve onca yıl sakatlıklarla boğuşmuş bir oyuncunun kendini bu şekilde tekrar toparlaması takdire şayan. Ancak dün Djokovic her departmanda DelPo'dan daha iyiydi, her topuna bir fazla top atarak çare üretti. Çıkmaz denen topları çıkardı, gerçekten kaliteli tenisin keyfine vardık.

Djokovic maçı 6-3,7-6,6-3'lük 3 sette kazandı ama maçın yoğunluğu çok daha fazlaydı. Biliyorsunuz ben Delpo'nun kazanmasını istiyordum. Koca yürekli bir dev Delpo, herkesin sevgilisi. Seremoni konuşmasında kendim için üzüldüm ama turdaki en yakın arkadaşlarımdan biri olan Novak'ın kupalar kazandığını görmek beni mutlu ediyor dedi. Daha ne desin!! Gözyaşlarını tutamadı, ben de isterdim onun için hayal gibi bir gece olsun, kupa gelmedi ama çok şey başardı. Bugün açıklanan sıralamada ilk 4:  Nadal, Federer, Djokovic ve Del Potro.

Djokovic, Delpo'yu teselli ederken

Djokovic böyle oynadığı müddetçe herkesi yener, daha önce yendi de. 2015 sezonu hala tartışılır, erkek tenisinde tüm zamanların en iyi sezonu mudur diye ve Federer'in 2006 sezonuyla karşılaştırılır. Djokovic o yıl kazandığı 3 GS ( Roland Garros'da finalde kaybetmişti), 6'sı Masters 1000 olmak üzere 11 Atp kupası, 1 sezon sonu şampiyonası ile bir terminatöre dönüşmüştü. Şimdi yeniden gözlerinde aynı ışık var. Kafası berrak, fiziksel olarak sağlıklı ve yüzü gülen bir Djokovic tura resmen hayat kattı diyebilirim.



*Fotoğraflar US Open Instagram, ATP World Tour Instagram, Eurosport Twitter sayfalarından alıntıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar