Monte Carlo Rolex Masters Çeyrek Final Maçları

Bugün Monte Carlo’da 4 çeyrek final maçını da izledim, çok mutluyum:) İlk maç Stanislas Wawrinka ile Milos Raonic arasındaydı. Her ne kadar Stan bu sezona bir Grand Slam kazanarak harika başladıysa da Raonic de öyle yabana atılacak bir oyuncu değil. Esprili bir kişiliği de var, sempatik bir oyuncu.

İlk sete her iki oyuncu da iyi başladı, dengeli oyunlar oynadılar. Raonic’in istikrarı ilk seti tie-break de kaybedince bozuldu. Sanıyorum zaten top seviyedeki oyuncuların en önemli farkı burada. Onlar kaybetse de istikrarlılar. İlk set 7-6 gidince, Stan ikinci seti çok rahat aldı 6-2 ile ve ilk yarı finalist oldu.

Benim için günün en güzel maçı iki İspanyol arasında geçti. Hem birbirini iyi tanıyan, hem Davis Cup’da takım arkadaşı olan iki iyi toprak kort oyuncusu. Rafa Nadal bence tenis için bir mücevher, bir hazine ve toprak kortun kralı. David Ferrer’i seviyorum, çok çalışkan ve iyi bir oyuncu ve bence bir Grand Slam’i de çoktan hak etti. İki oyuncu daha önce 26 defa karşılaşmışlar ve 21’ini Nadal kazanmış. Bugün Ferrer harika bir oyunla, inanılmaz rallilerle Nadal’ı 10 seneden sonra toprak kortta yenmeyi başardı, her ne kadar Nadal’ı çok sevsem de Ferrer adına çok sevindim. Ferrer maçı 7-6, 6-4 aldı ve Wawrinka’nın rakibi oldu. Bence Ferrer günün oyuncusu.



Gelelim 3. maça: Genelde Roger Federer’in turnuvalarda çeyrek final belalısı Fransız Jo-Wilfred Tsonga bu turnuvada da karşısındaydı. Tsonga iyi bir oyuncu, bugün de Federer’i yenecek gibi başladı. Hatta ilk seti çok rahat 6-2 kazanınca bir an dedim herhalde Federer toparlayamayacak. Ama çok şükür ki Maestro öyle toplar attı, öyle jenerik vuruşlar yaptı, Tsonga’yı domine edip moral bozdu ki, ikinci setteki tie-break maçın kaderiydi. Tsonga tie-break de kaybedince bir daha toparlayamadı. Federer maçı 3 sette 2-6, 7-6, 6-1 kazandı ve 3. yarı finalist oldu.

Akşam maçında dünya iki numarası Novak Djokovic yine bir İspanyol raket olan Guillermo Garcia- Lopez ile karşılaştı. Sezon başlangıcından bu yana Nole tam istediği performansı gösteremiyor. İspanyol oyuncular toprak kortta çok tehlikeliler. Nitekim bugunkü maç da öyle oldu. Garcia-Lopez öyle bir oynadı ki, ilk sette Djokovic hafif bir şok geçirdi desem yalan olmaz. İlk 6-4 Garcia-Lopez’in oldu, ikinci sette Djokovic rakibini daha çözmüş gibiydi, topları nereye atması gerektiğini anladı, aslında rakip gene iyiydi ama kritik noktalarda puan getirecek vuruşları yapamadı ve sonuç alamadı. İkinci seti 6-3 alan Djokovic durumu toparladı. Djokovic ilk seti kaybettikten sonra mental olarak düşmeyip geri gelmeyi başarınca bir inanç ve enerji yükselmesi yaşıyor, hem fizik olarak da çok kuvvetli. Rakip de doğal olarak hem motivasyon hem de fiziki olarak güçten düşüyor. Bunu 3.sette çok iyi gördük, aynı Garcia-Lopez bir oyunu zor aldı ve Djokovic maçı 4-6, 6-3 6-1’lik setlerle kazandı.

Her ne kadar Djokovic’i de çok sevsem de Roger Federer’in kaybetmesinden nefret eden bir izleyicim. O yüzden istiyorum ki Federer kazansın ve finalde Wawrinka ile karşılaşıp şampiyon olsun!



*Fotoğraf Monte Carlo Rolex Masters Official FB sayfasından alıntıdır. (P.Fitte/Realis/Smett)


Yorumlar

  1. Adsız18.4.14

    Ferrer çok başarılı olsa da son hamlelerde başarısız malesef. Yükselme şansı yok o seviyede kalacak

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar