Monte Carlo Rolex Masters Finalinde İki İsviçreli

Bugün harika bir final maçı izledim. Cuma günkü dileğim tuttu ve iki İsviçreli raket, Monte Carlo’da finalde karşı karşıya geldiler. Roger Federer ve Stanislas Wawrinka 3 setlik güzel bir maç yaptılar.

Her iki oyuncu hem iyi arkadaş hem de Davis Cup’ta beraber oynuyorlar. Bu saate kadar Federer’in Wawrinka karşısında 13-1 lik bir üstünlüğü vardı. Stan harika bir oyuncu ama Roger Federer gibi bir tenis efsanesiyle aynı dönemde aynı ülkeden yetişmiş bir oyuncu olmanın dezavantajını uzunca bir müddet yaşadı. Geçen yıldan beri başlayan ve bu yıl Avustralya Açık’ı kazanmasıyla devam eden önemli bir yükseliş grafiği var. Harika bir tek el backhand oyuncusu, herkesi yenebiliyor, çok da mütevazi, çok sevdiğim oyunculardan biri. Ama şöyle de bir gerçek var ki kim Federer ile oynarsa oynasın benim tarafım belli:)

Uzunca zaman Federer’in gerisinde kalmış bir oyuncu olmak ve bunu üzerinden atmak kolay değil. Stan’in hafta içindeki performanslarını hatırlarsak rakiplerine göz açtırmadı. Çok başarılı bir toprak kort oyuncusu olan David Ferrer ilk sette 1 oyunu zor aldı. Ama burada final maçında ilk sete biraz gergin başladı ve bu gerginlik Federer’in servis kırmasına ve ilk seti 6-4 kazanmasına sebep oldu.



İkinci sette toparlanan ve daha güvenli oynayan Stan maçı tie-break e taşıdı. Zaten maçın kaderi bu tie-break oldu. Harika bir performansla Stan ikinci seti 7-6 kazandı.

Stan’in gerçek vuruşları-inanılmaz backhandler attı- ki o topları da büyük ustalıkla ancak bir Roger Federer çıkarabilirdi- oturmaya başladı. 3.sette artık oyunu da rakibi de domine etti ve 6-2 ile seti ve maçı kazandı:4-6, 7-6, 6-2


Her ne kadar Roger Federer’in kaybetmesinden hoşlanmasam da Stanislas Wawrinka o kadar temiz ve güzel oynadı ki, bu galibiyeti fazlasıyla hak etti. Kariyerindeki ilk 1000 Masters kupasını da kazanmış oldu. Tebrikler Stan the Man!


*Fotoğraf Monte Carlo Rolex Master Offical FB sayfasından alıntıdır. ( S.Danna/Realis/Smett)

Yorumlar

Popüler Yayınlar