Avustralya Açık Tek Erkekler Şampiyonu: Novak Djokovic!


Bugünkü tek erkekler finali çok heyecanlı ve eğlenceli geçecek diye düşünüyorum. Djokovic ve Murray yılın ilk Grand Slam’inde finalde karşılaşıyorlar. Bu iki oyuncu birbirlerini 11 yaşından beri tanıyorlar ve birbirleriyle oynuyorlar, birbirlerini iyi tanıyorlar. Murray son 1 senede büyük aşama kaydetti, Djokovic gerçekten tenisi bir üst aşamaya yükselten bir oyuncu. Çok güzel bir maç bizi bekliyor.

İki oyuncunun oyunu birbirine denk sayılır ama Djokovic biraz daha iyi başladı gibi maça. İlk sette 11.oyunda servis Murray’da ve durum 5-6. burası setin kırılma noktası olabilir. Set içinde inceden inceye ralliler başladı bile. Djokovic’in ayakkabılarıyla ilgili bir sorunu var, ayakları kayıyor. Geçen Wawrinka maçında da aynı sorunu yaşamıştı, nedir sıkıntı tam bilemiyorum. İlk set tie-break a gitti. Benim aklım Djokovic’in ayak kaymalarında, pek rahat değil bakalım nasıl ilerleyecek maç içinde. Tie- break de Murray iyi gidiyor, durum 4-0. Murray sürekli Djokovic’in backhandine toplar atıyor, yani rakibinin güçlü tarafına oynuyor, bu da bir taktik aslında. Djokovic’in gözü sürekli kendi locasında, onlara birşey anlatmak ister gibi, gene bir forehand vuruşunu dışarı attı. Durum Murray lehine 6-1 oldu, bu set gitti gibi. 68 dakika süren ilk sette tie break i 7-2 Murray aldı,ilk seti 7-6 kazanmış oldu. Bu maç 5 sete gider, Djokovic rahatsızlığı neyse bir an bir an önce çözsün,çünkü belli kafası net değil.

İlk defa Djokovic’in yaptığı hatalar için reaksiyon verdiğini görüyorum, bu oyuncu kendini bu şekilde pek dışa vurmazdı. Djokovic giderek sakinliğini kaybediyor gibi gözüküyor. Bu arada Djoker’in basit hataları artmaya başladı, özellikle forehand kanadında,  pek iyi sinyaller gelmiyor kendisinden. 2.setin ilk oyununda Djokovic kendi servisini zor kurtardı, servislerden puan çıkarma oranı %65’lere kadar düştü, basit hatası arttı, forehandlarde problem yaşıyor, sinirleri bozuk gibi. Murray kendi servis oyunlarında daha rahat, daha sakin. Djokovic normalde hiç yapmadığı hareketleri yapıyor, karşılayamadığı bir top sonrası gelen vuruşa ayakla vurdu, yani nedir problem, bilemiyorum. 2.sette durum 3-2 Murray önde, aslında Djokovic biraz odaklanıp rahatlasa Murray çok da iyi oynamıyor kendisinden. İki oyuncu da zor da olsa kendi servislerine tutundular, bu set de tie-break a gitti. Biraz daha sakinleşen ve rahatlayan bir Djokovic var tie-break de, bu sonuca da yansıdı ve ikinci seti tie-breakde 7-3 aldı, setlerde durum 1-1 oldu.

3.setin başında Murray ufak bir sağlık molası aldı, ayaklarında yaralar var, pansuman yapıldı. Bu sette daha sakin, daha güvenli bir Djokovic var. İlk servisleri daha isabetli, basit hataları daha az gibi. Maçın kontrolünü eline alıyor gibi, olumlu sinyaller var. Murray bu sefer çok rahat gözükmüyor, çok dengede giden bir maç. Djokovic , rakibinin servisini kırmayı başardı ve set için büyük  bir avantaj sağladı. Bakışlarındaki kararlılık, hırsı ve vücut dili artık kendine geldiğini ve maçı kazanacağını hissettiğini gösteriyor, gözlerinden ateş çıkıyor, ne zaman bu ifadeyi görsem yüzünde maçı kazanıyor, bitti bu iş bence:) Set, 6-3 Novak Djokovic’in!!!

4.sete Murray biraz moralsiz ve yorgun başladı. Ayaklarında da sorun var ama yoruldu da bence, gidişatı biraz tehlikeli. Çünkü servis yüzdesi düşüyor ve basit hatası artmaya başladı. Djokovic aynı düşündüğüm gibi setin başında Murray’in servisini kırdı ve durumu 2-1 yaptı, bence bu seti de alarak 5 set oynamadan bu maçı bitirecek. Çok kararlı, kendine inancı geri geldi, her vuruşu isabetli neredeyse, çok keyifliyim çok:) Murray, olmayacak bir şey yaptı ve kendi servis oyununda çit hata yaptı ve 2.kez servis kırdırdı. Durum 4-1 oldu, bu noktadan sonra Murray’i ancak bir mucize kurtarır. Djokovic kendi servisine tutundu, şu an Murray maçta kalmak için servis atıyor, yoksa şampiyon 4. kere Novak Djokovic olacak ve adını Roger Federer ve Andre Agassi’nin yanında tarihe yazdıracak. Djokovic 4.seti 6-2, maçı da 6-7, 7-6, 6-3 ve 6-2 alarak 3 kez üst üste şampiyon oldu. Djoker, gerçekten son dönemin çok başarılı bir oyuncusu, çok maharetli bir oyuncu, hak etti ve kazandı kupayı. Murray iyi gününde değildi, kendini maça çok veremedi, hem kalçasındaki sorundan dolayı hem de ayaklarındaki rahatsızlıktan dolayı çok büyük bir etki gösteremedi. Şampiyonluk kupasını benim en sevdiğim oyunculardan biri olan efsane Andre Agassi verdi. Çok sevdiğim bu oyuncuyu burada yeniden görmek beni ayrıca çok mutlu etti. Tenisi bu büyük sporcular güzelleştiriyor, keyifli hala getiriyorlarBu güzel maçla birlikte sezonun ilk büyük turnuvasının da sonuna geldik. Herkese mutlu pazarlar..



Yorumlar

  1. Adsız27.1.13

    Bu sene yorgun başladı oyuncular. Maçlarda sanırım pek keyf yoktu. Hep sakatlıklar ve şanssızlıklar maçlarda öne çıktı ... coko coko olmuş gene ... zor şartlarda da kazanmasını bilmiş eferim coko ya :D

    YanıtlaSil
  2. Adsız23.5.13

    Yazmaya devam etmelisin

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar