Avustralya Açık Tek Kadınlar Finali:Azarenka vs Li Na


Sezonun ilk Grand Slam şampiyonasında Cumartesi gününde tek kadınlarda Belarus'lu Dünya 1 numarası Viktoria Azarenka ile 6 numara Çin’li Li Na karşılaşıyorlar. Açıkçası turnuva boyunca ben finalde Serena Williams’ın karşısında muhtemel rakiplerden Sharapova yada Azarenka’yı bekliyordum, hatta Radwanska’dan da bir sürpriz gelir diye düşünüyordum ama hiç de öyle olmadı, başka sürprizler oldu. 19 yaşında bir Amerikalı raket Sloane Stephens çok büyük bir sürpriz yaparak Serena Williams’ı geçti. Li Na önce Radwanska’yı ardından Sharapova’yı geçti ki benim için büyük sürpriz oldu çünkü Li Na ilk şampiyonluğundan sonra ciddi bir performan kaybı yaşamıştı ve seyrettiğim birçok maçında da hem iyi oyundan hem de maça odaklanmaktan uzaktı.
Azarenka yarı finalde Stephens’i yendi ama bu maçta rakibi öndeyken nefes alamadığı için aldığı sağlık molası büyük tepki çekti, hatta seyircinin büyük antipatisini kazandı diyebiliriz. Hafta içi maçları yarım yarım da olsa banttan izledim, bu finalde ben de açıkçası Azarenka’nın kazanmasını istemiyorum. Hırsını kontrolde problem yaşayan sporculara sempatim yok.

Maça gelirsek, ilk sette karşılıklı servisler kırılarak, her iki oyuncu da tabiri caizse birbirini kollayarak oynadı. Hem Li Na hem de Azarenka’nın basit hata oranı fazla, her iki oyuncu da servislerinde sıkıntı yaşadı. Sonuç olarak birbirine yakın oyunları var ama Li Na çok iyi forehandlar atıyor bugün sanıyorum en büyük artısı bu. Azarenka kendi servisinde durum 4-5 iken çift hata yaparak servisi kırdırıp ilk seti 6-4 Li Na’ya hediye etti.

İkinci sette servislerine sorunlu başlayan Li Na hem servislerde sorun yaşadı hem de topları uzun düştü sürekli. Servisini kırdırdıktan sonra ikinci sette durum 2-3 iken ayağı kaydı, bilekte bir sorun yaşadı, sağlık molası aldı. Ciddi bir sıkıntı yaşamadı gibi gözüktü, çok çekişmeli geçmeyen 2. seti de Azarenka 6-4 aldı.

Final setinde daha ilk oyunlarda Li Na bileğindeki sorunla çok kötü düştü ve başını da çarptı. Büyük şanssızlık yaşıyor oyuncu hakikaten, başına gelmeyen kalmadı diyebiliriz. Bir sakatlık molası daha aldı, tabi bu arada maç iyice soğudu. Azarenka için de zor bir durum. Şu anki sağlık molası daha çok başıyla ilgili, çünkü düşerken kafasını da kötü vurdu yere. Ama çok şükür ki önemli bir sorun yok, maça devam ediliyor. 3.sette Azarenka servis atıyor, durum 1-2. Li Na iki sefer servis kırma şansı yakaladıysa da Azarenka çok akıllıca oynadı ve servisine tutundu. Seyirci Li Na’nın arkasında, Azarenka burada sempatisi çok az olan bir oyuncu, buna rağmen bir hakemle tartışmaya giriyor, hani belki maçı kazanacak ama seyirciyi kaybetmek de bence maç kadar önemli. Li Na çok iyi toplar atıyor, iyi servisleri de var ama işte bu istikrarsızlığı onu sonuca götüremiyor. Bu maçta çok şey yaşadı, iki defa sakatlık molası aldı, bileği nasıl bilmiyorum ama benim bu oyuncuda gördüğüm iyi vuruş istikrarını koruyamıyor, basit hata oranı yüksek , bu seviyede maç kazanması ancak rakibinin maçtan kopmasıyla olur yada kendini toparlayacak bir şekilde. Uzak doğulu olmasının avantajını kullanacak, zihninin kontrolünü ele alıp geri dönecekJ Li Na elde ettiği servis kırma şansını iyi kullanamadı, durum 3-5 final setinde ve servis kullanıyor. Ya maçı verecek yada bir oyun daha maçta kalacak. Oyun içinde Li Na çok iyi savunma yapıyor, çok iyi forehandlari var ama biryandan da basit hatası fazla.57 basit hatası var Li Na’nın, Azarenka ise 28 basit hata yaptı.  Li Na,yine bir basit hatayla maçı Azarenka’ya verdi. Skor 4-6, 6-4, 6-3. böylelikle Azarenka hem dünya 1 numarası ünvanını korumuş oldu hem de 2. Grand Slam şampiyonluğunu kazandı.

Yarın tek erkekler finalinde Djokovic- Murray mücadelesi var, heyecan içindeyim, Djokovic’i sevmekle beraber Murray bir kez daha şampiyon olsa fena olmaz diye düşünüyorum:) Şimdilik hoşçakalın…

Yorumlar

  1. Adsız27.1.13

    Bu maç finale pek yakışmamış sanırım. Sakatlıklar ve basit hataların maça damga vurduğunu da düşünürsek bu fikrim güçlü bir hale geliyor.
    Bir turnuva sona daha geldik böylece...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar