Avustralya Açık 3. tur maçı: Federer vs Tomic



6. günün beklenen maçı akşam seansındaki Roger Federer ile Bernard Tomic maçı. Tomic sevimsiz bir oyuncu benim için. Bunu maç öncesi yaptığı açıklamalarla da iyice pekiştirdi. Daha 2. tur maçları oynanırken Federer 3. turu geçebilirse karşılaşacağız gibi manasız provokatif cümleler kurdu. Federer de her zamanki sakin ve coolduJ Özellikle rakibini provoke ederek bir anlamda çirkeflik yaparak motive olan oyuncuları sevmiyorum, bence sporun temel mantığına uygun değiller.

Gelelim maça, şimdi Federer formda ama sürekli çevreden yani tenis camiasından, yorumculardan olumsuz yorumlar çıkıyor. İşte artık yaşlandı,  bu saatten sonra  bir büyük turnuva daha kazanamaz, rakipler çok dişli falan filan..Bunlar hep psikolojiyi etkileyecek olumsuz yükler ve bence gayet formda ve 31 yaşında dünya 2 numarasında. Odaklanılması gereken özelliği bu bence. Federer ne kadar etkileniyor bu tarz yaklaşımlardan bilemiyorum ama maç içinde bazen sebepsiz kopuşları olabiliyor çok nadir de olsa , bu maçta da böyle bir kopuş yaşamasından çekiniyorum.

Federer ilk sete Tomic’in servisini kırarak başladı ki bu çok iyi. Avustralya seyircisi kendi oyuncuna karşı oynamasına rağmen Federer’e ciddi destek veriyor. O kadar sevilen bir oyuncu ki, nereye giderse gitsin muhakkak büyük destek bulabiliyor. İlk sete bakacak olursak Federer 2 çift hata yaptı ki, bu aslında onun için iyi bir rakam değil. İki oyuncunun da oyunları birbirine denk gibi, Tomic ilk servisi kırdırınca geri toparlanması zaman aldı, rakip servisini kıracak bir atak da gerçekleştiremediği için ilk seti 6-4 kaybetti, iyi de oldu:)

İkinci sete biraz dağınık başladı Tomic, hem çift hata yaptı hem de savruk vuruşlar yapıyor, tek iyi gördüğüm yanı güçlü forehandleri ki Federer pek çıkaramıyor bu vuruşları. Zor da olsa ilk oyunu aldı Tomic. Federer’in maçlarını seyrederken insan her tür vuruşun en iyi örneğini görebiliyor, az önce öyle bir çapraz backhand vurdu ki tarifsiz. Ben Federer in bu işi çok uzatmadan kendini de yormadan hızlıca “Fedex” lakabına yakışır bir şekilde 3 sette bitirmesini istiyorum, hala içimde kütü bir his var ama olumlu yaklaşmaya çalışıyorum maça. Durum 2-2, Tomic servis kullanıyor, Federer’in rakibinin forehandlerine bir çare bulması şart. Tomic  farklı vuruşlar denedi, iyi de servis atıyor, bu haliyle eğer Roger servisten düşer ve forehandlerde etkisiz kalırsa kötü çünkü rakip slice, backhand, vole gibi vuruşların hepsini deniyor.

Federer çok iyi oynamıyor bugün, yani vuruşları hep milimetriktir tabiri caizse, bugün topları dışarı düşüyor hiç düşmediği kadar. Ikinci sette cok kritik bir noktaya gelindi, 4-4 artık setin çözülme noktasıdır. Burada servisini kırdıran seti verir. Bakalım Tomic ne yapacak? Tomic’in oyununda şunu görüyorum, çok sağlam forehandleri var, ayakları fena değil hız açısından, servisler de iyi, vuruş çeşitliliği de güzel ama oyun içinde gidip geliyor bu vuruşlar istikrar yok, çok iyi forehandlerden sonra bir bakıyorsunuz çok savruk bir vuruş yapabiliyor. Zaten aslında bu seviyedeki oyuncuları ilk 5 den ayıran şey bu istikrar durumu. 4-4 de Federer servis kırma şansı yakaladı, değerlendiremedi basit hatalar yaptı. Karşılıklı değerlendirilemeyen servis kırma puanları, yenişemeyen iki oyuncu seti tie-break e taşıdı. Roger in tie-break karnesi oldukça iyi, bakalım bu seti vermesin de nasıl alırsa alsınJ Tomic tie-break çok iyi başladı şu an durum 4-1, acilen Federer’in kendine gelmesi lazım yoksa set gidiyor. Tomic iyi servisler atıp etkili forehandlar vuruyor ama Roger biraz toparlandı durum 5-4 oldu. Bu seti Roger alırsa rakibi toparlanamaz. Harika bir geri dönüş ve Federer ikinci seti  tie-breakle 7-6 aldı.

Kanımca 3. sette durum daha kolay olacak Fedex için ve çok da uzatmadan yoluna devam edecek. Keyfim yerine geldi, rahatladım ,3. sete hazırım:)

3.setin ilk oyununda Federer aynı oyun içinde iki çift hata yaptı ama tecrübesi ve klasıyla servisini korumayı başardı, şimdi eğer Tomic’in servisini kırarsa gerisi çorap söküğü gibi gelir. Tomic’in servis oyununda öyle bir forehand vole vurdu ki Federer, yani anlatılmaz herkesin görmesi gereken bir vuruş oldu ve bu puanla servisi kırdı. Sanıyorum artık Tomic’te motivasyon da iyice düşecek, nitekim öyle de oldu Federer bir anda 3-0 a geldiJ Konsatrasyonu ve inancı düşen Tomic, maçtan koptu ve Federer hızlı bir şekilde 3.seti de 6-1 alarak maçı 6-4, 7-6, 6-1 kazandı ve 4.tura yükseldi.

Federer bu maçın sonunda yanlış bilmiyorsam Monfils-Simon maçının galibiyle oynayacak. Monfils i severim oyuncu olarak, onunla oynamasını tercih ediyorum. Bu gece yada yarın sabah maç programına göre başka bir maç daha izleyebilirsem onu da paylaşacağım, şimdilik hoşçakalın…

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar