Kadınlar tenisinde bir savaşçı..

Bugün sizlerle paylaşmak istediğim oyuncu kadınlar tenisinde mücadele, azim ve savaşmayı elden bırakmamanın canlı örneği olmuş bir isim: Arantxa Sanchez-Vicario.

İspanyol raket 1989 yılında 17 yaşındayken Roland Garros finalinde dönemin Dünya 1 numarası Steffi Graf'ı yenerek ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanmıştı ve o dönem içinde en genç şampiyon olmuştu. Kariyeri boyunca 4 Grand Slam kazandı. Kazanamadığı iki turnuvadan Wimbledon ve Avustralya Açık'ta ise finalde kaybetti. Çok atletik bir fiziğe sahip olmamasına karşın çok hızlı ayakları vardı, kortta çok çalışan bir oyuncuydu. Steffi Graf ile yaptığı maçlar çok çekişmeli ve heyecanlı geçiyordu. Graf- Seles- Sanchez Vicario bu üç isim turnuvaların ve Grand Slamlerin yarı final veya finallerinde muhakkak karşılaşır, maçlar büyük rekabet içinde geçerdi.

Benim için A Sanchez-Vicario'yu anlatmaya değer kılan onun azmidir. Çok azimli bir oyuncuydu, çok çalışkandı. Hiçbir topu bırakmazdı, her topa koşar yetişir ve genelde puanı da alırdı. 2002 yılında emekli oldu ama çiftlerde 2004 yılında bir tunuvaya katıldı. Aynı sene yaz Olimpiyatlarına katıldı ve 5 defa Olimpiyata katılan tek oyuncu oldu. İspanyol oyuncular içinde de Olimpiyatlarda en çok madalya alan isimdir.

Arantxa Sanchez Vicario'nun çiftlerde ve karışık çiftlerde de 10 Grand Slam şampiyonluğu bulunmaktadır. İspanyol oyuncular doğal toprak kort oyuncularıdır. A.Sanchez Vicario'da teklerde 4 büyük şampiyonluğunun 3'ünü Roland Garros'ta almıştır. İspanyol oyuncuların hırsı, azmi ve tutkusunu en iyi yansıtan birkaç oyuncudan birisidir ve bana göre kadın tenisinin gelmiş geçmiş en savaşçı oyuncudur.




Yorumlar

  1. Adsız25.8.11

    Belki çok ünlü ama bilmediğim tanımadığım bir oyuncuyu anlatmana sevindim. Sayende tanımış oluyoruz. Ara ara bu oyuncu ile ilgili yazılar yazarsan daha da tanımak için iyi olabilir (benim gibi tanımayanlar için en azından)...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar