Daegu 2011'den haberler..ŞOK ŞOK ŞOK...

Herkese iyi pazarlar diliyorum. Pazar gününü evde tembellik yaparken geçirirken atletizm seyretmek kadar keyif veren başka birsey olamaz. Üstelik bir de Usain Bolt'un koştuğu yarı final elemeleri varsa:)

Genel bir özet geçmek gerekirse atletizmde sahanın her yerinde çeşitli branşların elemeleri devam ediyor. 800 metre elemelerinde Dünya rekortmeni Kenya'lı David Lekurta Rudisha çok başarılı koştu. Genç bir koşucu,  Muhammed Aman, o da kendi eleme grubunda birinci geldi. 800 metreyi zorlayıcı buluyorum Şöyle ki ne çok kısa ne de uzun ama hızlı da koşmak zorundasınız.

100 metre elemelerinde Usain Bolt kendi eleme grubunu yarı finalde çok rahat koştu, hatta son 30 metrede etrafına bakınıyordu, ona rağmen 10.05 koştu. Bolt'la aynı seride koşan en hızlı beyaz unvanına sahip Christopher Lamaitre (fra) ikinci geldi ama tabir yerindeyse kanının son damlasına kadar koştu diyebilirim:) Bir diğer istikrar sembolü koşucu 35 yaşındaki Kim Colins'de yarı final elemelerini geçti ve tarihteki 100 metre finallerinde yarışacak en yaşlı atlet olacak. Yine Jamaica'dan Yohan Blake'de çok rahat koştu ve finale adını yazdırdı. İngiltere'den önemli bir isim Dwain Chambers hatalı çıkış yaptı ve diskalifiye oldu. Bu hatalı çıkış yapanın direk diskalifiye olması kuralını da çok acımacız bulduğumu söylemeliyim.

Kadınlar uzun atlamada Güney Afrika kökenli Türk sporcu Karin Melis Mey şu an 6. hakkında da faul yaptı ve madalya dışı kaldı. Bizim burda 21 atletimiz var ama şu an madalya alan bir sporcumuz yok. Bu branşta Britney Reese (Usa) 6.82 ile  dünya şampiyonu olurken, Olga Kucherenko (Rus) 6.77 ile 2.ci ,  Letonyalı Radevica son hakkında 6.76  atlayarak bronz madalya aldı.
 
10.000 metre erkeklerde şu an yarış devam ediyor. Bu kategorinin efsane ismi Kenenisa  Bekele bakalım ne yapacak? Aynı zamanda Somali kökenli Büyük Britanya adına yarışan Mohamed Farah'da bu yarışta koşuyor ve de çok formda. Son 400 metrede M. Farah atağa kalktı ve çok hızlı koşuyor, Bekele'yi geçti ve 1. olmak üzere koşuyor. Ancak o da ne!!! Etiyopya'dan İbrahim Jeilan son 50 metrede öyle hızlandı ki çok dramatik bir şekilde M. Farah'ı geçti ve 27:13:81 ile dünya şampiyonu oldu. Büyük Britanyada 10.000 metrede ilk madalyasını aldı. Yine Etiyopya'dan Imane Merga 3. oldu. Kenenisa Bekele yarışı tamamlamadan bıraktı. Yarış sonrası yapılan röportajda "sakatlığım tam geçmedi, o yüzden çok formda değilim, tam iyileşmedim, o yüzden de iyi koşamadım" dedi.

Yarışlar devam ediyor, birkaç dakika içinde 100 metre finali koşulacak. Final yarışında Usain Bolt hatalı çıkış yaptı ve diskalifiye oldu!! Yaşadığım şoku ve hayalkırıklığını tarif edemem. Zaten kendisi de darmadağın oldu tabir yerindeyse. Bu kuralın ne kadar yersiz ve adaletsiz olduğu da ortaya çıktı. Anlık bir refleksle bir sporcunun bütün bir yıllık emeği yok oldu. Seyirciler açısından da büyük kayıp, bence bu kuralın biran evvel değiştirilmesi gerekiyor. Bolt'un diskalifiyesiyle birlikte Yohan Blake 1. oldu, Walter Dix ikinci, Kim Collins 3. olarak Bronz madalya aldı. Böylelikle, Yohan Blake tarihin en genç şampiyonu oldu bu kategoride. Ben hala şoktayım, çok büyük bir heyecanla Bolt'u bekliyordum.

Benden haberler böyle, hoşçakalın;)













Yorumlar

  1. Adsız30.8.11

    Gerçekten zor bir kural 1 numara olmak bile bu kural karşısında insanı zor durumda bırakıyor. Bolt kesin kazanacaktı biliyorduk ama yinede heyecanlı bir şekilde bekledik son 10-15m deki yüzündeki keyf ifadesini görmek için
    diğer branşlar beni o kadar çekmiyor 100 m ve 200 m erkekler ve bayanlar ı bekliyorum sadece...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar