US Open Öncesi..

Sezonun son büyük Grand Slam turnuvası "Amerika Açık" dan önce bu seriye bağlı olarak Wta ve Atp turnuvaları düzenleniyor. En son Cinninati de yapılan turnuvayı tek bayanlarda Maria Sharapova kazandı. Aynı turnuvanın erkekler ayağında ise Novak Djokovic omzundaki bir sakatlık sonucu finali Andy Murray'e hediye etti. Umuyorum Djokovic, US Open a yetişecek ve bu sefer bu Grand Slam'i de kazanacak.

Tenisçileri her zaman sevmişimdir, iyi olanlarda hep aynı profesyonel tavır var. Kendini kontrol etme, sinirlerine hakim olma, gerçekten centilmen bir tavırla oyun oynama.Bunlar bütün büyük oyuncularda mevcut. Djokovic, Nadal, Federer ve Murray de son dönemin en parlak ve iyi oyuncuları. Hatta bu 4 oyuncu için  "Muhteşem Dörtler" de deniyor:) 

Şampiyon olmak, bence her zaman başarılı olmak anlamına gelmiyor. Yıllar önce bir Grand Slam finalinde Steffi Graf- Martina Hingis final maçını izliyordum. Martina Hingis'in en formda olduğu dönemlerden biriydi ve Graf yolun sonuna gelmişti. Ama maçı Graf kazanmak üzereydi. Servis sırası Hingisteydi. İkinci servisi aşağıdan kullandı. Daha önce böyle bir servis kullanımı görmemiştim. (Daha önce söylediğim gibi tenis eğitimimim yok, sadece bir izleyiciyim.) Bu vuruşu Graf beklemiyordu ve topu fileye taktı. Ama stadda Hingis'e karşı o kadar büyük bir protesto ve ıslık başladı ki, Hingis moralman da dağıldı ve maçı hakkıyla Steffi Graf kazandı ve kupayı da aldı. Steffi Graf o kadar olgundu ki, zafer konuşmasında Hingis'e daha çok turnuva kazanacaksın, daha çok gençsin demişti. Hingis konusma esnasında gözyaşlarını tutamıyordu. Hingis gerçekten de Grand Slam kazanmış ve pek çok tek bayanlar turnuvası kazanmış bir sporcu oldu. Ancak ne zaman Martina Hingis'i başka biryerde izlesem yada turnuva kazanan kadın tenisçileri düşünsem aklıma hep o maçta yaptığı o hareket geliyor. Gerçekten çok iyi bir tekniğe sahip olmak, çok sert vuruşlar yapmak, çok iyi servis atmak bunlar çok önemli ama en önemlisi iyi ahlaklı, karakterli ve centilmen sporcu olmak... Gerçekten insanların saygısı kazanmak çok uzun süren bir çaba ve çok da çabuk kaybediliyor..

US Open haftaya Pazartesi başlıyor. Ben de heyecanla bekliyorum. Nadal-Djokovic-Federer arasındaki kapışmayı, eğer sakatlık problemi olmazsa Andy Roddick, Mardy Fish, Andy Murray ve Juan Martin Del Potro'yu izlemek istiyorum. Roger Federer'in psikolojik olarak kafasında Rafael Nadal'ı yenemediği için onunla olan maçları alamadığını düşünüyorum. Roland Garros'da Federer, Djokovic'i nerdeyse oynatmadan maçı kazanmştı ama finalde Nadal'a karşı da ilk sette cok üstün oynadı ama nasıl oluyorsa bir şekilde Rafa, Roger'ı her seferinde çözüp yeniyor.Umarım bu sefer farklı olur da heyecanımız artar:)

Kadınlarda Francesca Schiavone çok iyi oynuyor bu sene. Li Na birkaç turnuvadır formsuz gözüküyor. Roland Garros'u kazanmak ona yaramadı gibi:) Kim Clijsters'i çok severim, çok kaliteli bir oyuncu ama sanıyorum onun da bir sakatlık sorunu var. Maria Sharapova çok iyi oyuncu ama bence geçen finali kaybetme sebebi heyecanını bastırıp oyuna dahil olamamasıydı. Wimbledon finalinde Kvitova çok iyi oynadı ama Sharapova oyuna giremedi. Bu sefer şeytanın bacağını kırsın istiyorum.

US Open öncesinde yapılan turnuvalarda maç izledikçe burada anlatıp paylaşacağım. Şimdilik benden bu kadar:)








Yorumlar

  1. Adsız22.8.11

    Bence bu US Open da da Nadal kazanacak.
    Bayanları anlamak zor, çok istikrarsızlar bu ara, yarı final olmadan tahmin yapmak yalan olur :))

    YanıtlaSil
  2. Adsız22.8.11

    Zevkle okudum, ne kadar çok bilgi, detay bir sürü değer ve etikle birleştirilerek aktarılmış. üstelik çok samimi :) eline, zihnine, kalbine, kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. yıllardır zevkle dinlediğim yorumları başkaları da okuyacağı için çok mutluyum:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar