New Haven Open'da Canlı Canlı Çeyrek Final maçı...

US Open öncesi yapılan turnuvalardan biri de New Haven Open at Yale. Yazmaya başladığım şu dakikalarda  kadınlarda Anastasia Pavlyuchenkova - Li Na çeyrek finalde karşılaşmaya başladılar. 1. sette durum 4-3 Li Na önde, ancak servis Pavlyuchenkova'da. Pavlyuchenkova'yı Roland Garros'da seyretme şansına sahip oldum. Çok genç bir oyuncu, 20 yaşında. Ancak tekniğini, vuruşlarını çok beğeniyorum. Biraz daha tecrübe kazanarak kadın tenisindeki en önemli oyunculardan biri olmaya aday bence.

Şu an yağış başladı kortta. Maç durdu, 1.sette 4-3 Li Na önde. Servis hala Pavlyuchenkova'da. Li Na ile daha önce 1 kez karşılaştılar ve bu da 3 sene önceki Wimbledon ikinci tur karşılaşmasıydı. Li Na yenilmişti o maçta. Bakalım bu maçta neler olacak. Na Li kendi servis oyununu çok rahat kazanamadı şu ana kadar. Oyun 4-4 oldu. Bu nokta genelde tam oyunların kopma noktasıdır. Servis atan oyuncu eğer ki servislerde sıkıntı yaşamaz da attığı oyunu kazanırsa genelde set için avantajlı konuma geçer. Li Na'nın hem beden dili hem de vuruşları şu anda bana pek ümit vermiyor. Grand Slam kazanmış ve tecrübe olarak da rakibinin üstünde bir oyuncu olmasına rağmen , korttaki görüntü pek de öyle değil. 

Pavlyuchenkova sette kalmak için servis kullanıyor ama şu an durum Li Na için 0-30. Setten 2 puan uzakta Li Na. Ama şu an çok iyi bir back-hand ile puan aldı Pavlyuchenkova. Bu maç bu görüntüsüyle çok ortada. Bir favorim yok, çünkü her iki tenisçi de çok orta karar oynuyorlar. Şu an Li Na için set puanı. Bakalım Pavlyuchenkova seti kurtaracak vuruşu yapabilecek mi!!

İlk puanı kurtardı! Şu an ilk sette 5-5 ve 40-40. Servis hala Pavlyuchekova'da. İlk servis hatalı, ikinci servisi kullanıyor ve çift hata yaptı. İşte tecrübesiz oyuncunun strese girdiği anda yaptığı temel hatalardan biri. İlk servisi gene hatalı Pavlyuchekova'nın. Ve bir çift hata daha yaparak, kendi servis attığı oyunu Li Na'ya hediye etti. Tecrübeden kastettiğim işte bu basit hataların yapılmaması, soğukkanlılığı korumak, kritik noktada puan kazanacak vuruşu yapabilmek. Ama Pavlyuchenkova daha çok genç, kendini geliştirirse çok tehlikeli bir oyuncu olacak.

İlk set bitti, şimdi mola zamanı. Sizler bunu okurken ben de ikinci set için yeni bir sayfa açıyorum:)







Yorumlar

Popüler Yayınlar