China Open 2.tur: Wozniacki vs Gajdosova

Wta'nın sonbahar dönemi Asya turnuvalarından Çin Açık'ta bugün dünya 1 numarası Danimarkalı Caroline Wozniacki ile 34 numara Avustralyalı Jarmila Gajdosova karşılaşıyorlar.

Geçen hafta Tokyo'da gerçekleştirilen Toray Pan Pacific'de sürpriz yapıp erken elenen Wozniacki, o turnuva dolayısıyla kaybettiği puanları burda bir sert zemin şampiyonluğu daha alarak telafi etmek istiyor. Gajdosova'yı ise ilk defa bu karşılaşmada seyrediyorum. Gördüğüm kadarıyla basit hataları daha çok topları kontrolsuz vurrarak kort dışına atmakla yapıyor. Aslında bu tip hatalar, topu fileye takarak yapılanlardan çok daha iyidir çünkü daha kolay düzeltilebilir.

Maça gelirsek, dünya 1 numarası ile ilk 20 de olmayan bir oyuncunun sert zemin turnuvası 2.tur maçı ancak çok nadir koşullarda heyecanlı olur. O koşullar bugün bu kortta yok:) Dolayısıyla Wozniacki tipik olarak rakibini hataya sevk edecek uzun toplar atıp, topu mümkün olduğunca oyunda tutuyor. Gajdosova'da ise bunu kıracak ekstra bir oyun şu ana kadar göremedim. Bir de en önemli anlarda üst üste iki çift hata yapmak gibi korkunç bir özelliği var. Böyle olunca da Gajdosova ilk seti kendi servisini kullanırken kırdırıp 6-2 kaybetti.

İkinci sete Caroline Wozniacki servis atarak başladı. Gajdosova baselineın gerisinde oynuyor ve şimdilik attığı uzun toplar kortun tam köşelerine isabet ediyor. Böyle olunca da servis kırma puanından yararlandı ve ilk sete servis kırarak başladı. İlk sette 18 basit hatayla oynayan Gajdosova, bu sette bu sayıyı düşürmezse maçı kaybedecek. Wozniacki'nin ise bu ikinci oyunda ara açılmadan rakibinin servisini kırması şart. Aksi halde maç gereksiz yere 3. sete uzayacak ki ben 3.sete uzasada bu oyunla Gajdosova'nın Wozniacki'yi yenebileceğini düşünmüyorum. Wozniacki yapması gerekeni yaptı ve servis kırdı, çok sabit ve istikrarlı bir oyunu var genel olarak. Kendi servisine de tutununca da ikinci sette 2-1 öne geçti. Bu maç ne heyecanlı ne de çok vasat, ortalama bir şekilde devam ediyor. Burada Gajdosova eğer yeni bir taktik geliştirip Wozniacki'yi zorlamaya başlasaydı maç o zaman heyecanlı olacaktı ama olmadı!! Aslında Gajdosova'nın çok da kötü oynadığını söyleyemem sadece bazı noktalarda birşeyleri başaramayınca oyuncular seviye atlayamıyor. Gajdosova içinde böyle, uzun isabetli topları var, forehandlarden iyi puan çıkarıyor ama hem servisi problemli, hem basit hata oranı yüksek, hem onu özellikle tehlikeli yapacak özel bir vuruşu yok, pek istikrarlı değil oyun içinde. O yüzden de oyununu bir noktaya kadar getirse de bitişi bu sebeplerden çoğunlukla yapamıyor, zar zor bir servis oyununa tutunsa bile diğerini kaybediyor. İkinci sette durum 2-2 oldu, servis Wozniacki'de. Bu arada basit hata sayısını hızla arttıran ve 28 yapan Gajdosova emin adımlarla kaybetmeye doğru ilerliyor. Şimdi durum 3-2 Wozniacki önde ve servis rakibinde. Burası bu maç için kopma noktası olacak bana kalırsa. Bu noktada Gajdosova servisini kırdırırsa son gücünü de tüketmiş olacak ve kendini koyverecek gibi geliyor bana:) Zira bir oyuncu servis atarken bu kadar çok hata yapıp rakibine servis kırma puanları veriyorsa, onun maçı kazanma ihtimali çok azdır. Gajdosova kendi servisini kırdırdı ve maç 5-3'e geldi. Wozniacki maç için servis kullandı ve kendi oyununu çok rahat kazanarak maçı 6-2, 6-3'lük setlerle kazandı.

3.turda geçen hafta Tokyo'da kaybettiği K. Kanepi ile oynayacak. Ben de izlediğim maçları buradan paylaşacağım. Herkese selamlar, sevgiler:)





Yorumlar

  1. Adsız4.10.11

    Wozniacki nasıl grand slam kazanamadı anlamıyorum
    işin tuhaf kısmı da en son amerikda ki gibi ciddi favoriler de elenmişken bu fırsarı tepti
    ve dediğin gibi küçük turnuvaların şampiyonu aslında :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar