İstanbul'da önemli bir turnuva: Wta sezon sonu şampiyonası

Ülkemizde Ekim ayında maalesef büyük acılar yaşadık. Önce terör saldırıları ve kaybettiğimiz şehitlerimiz, ardından Van'daki deprem, yaşanan felaket ve kayıplar. Yazılarıma başlamadan evvel şehitlerimize ve depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine de başsağlığı dilemek istiyorum.

İstanbul'da bugün kadınlar tenisinde büyük prestiji olan bir turnuva başladı. TEB BNP PARIBAS Wta Championships ülkemizde tenisin sevilmesi ve yayılması için çok büyük bir fırsat. Bir kere bu turnuva Wta şampiyonaları içinde en prestijlisi, zaten dünya sıralamasında ilk 8 oyuncunun bu turnuvaya katılabilmesi bunun bir göstergesi. Bu turnuvanın 3 sene boyunca Türkiye'de yapılacak olması hepimiz için büyük şans ve Türkiye'de tenisin daha geniş kitlerere yayılması, daha çok sevilmesi, tenis için yapılacak yatırımların artması açısından çok önemli. Diğer bir önemi ise, böyle bir turnuvanın organizasyonunu başarıyla gerçekleştirmek başka turnuvaların da ülkemizde yapılması için kapı açar ve sürekli hale gelen bir Wta ve erkekler için Atp turnuvalarımız olursa hem ülkemizdeki mevcut tenisçilerin gelişimi hem de yeni nesil tenisçilerimizin yetişmesi açısından bence çok önemli. 

Dünyanın en iyi 8 kadın tenisçisi bu turnuvada iki grupta karşılaşacaklar. Kırmızı grupta; Wozniacki, Kvitova, Zvonerava ve Radwanska, beyaz grupta ise Sharapova, Azarenka, Li Na ve Stosur yer alıyor. Her gün 3 maç yapılacak ve bu grupların en iyi ilk iki oyuncusu diğer grupla çapraz eşleşip maç oynayacak. Kazananlar yarı final ve final oynayacaklar. Turnuva Sinan Erdem Spor Kompleksinde yapılıyor ve bunu söylemekten büyük mutluluk duyuyorum ilk güne olan ilgi harika. Seyirciler kortu doldurdular ve oldukça zevkli bir maçla ilk gün programı açılmış oldu. Benimde hem yerinde hem televizyondan seyredip aktaracağım maçlar olacak. 25-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek bu turnuva Wta turnuvaları içinde 4.900.000 Dolar para ödülüyle en çok para ödülü olan turnuva aynı zamanda. 

Şu an Petra Kvitova- Vera Zvonareva maçı var. Akabinde Wozniacki- Radwanska ve daha sonra da özellikle izlemek istediğim Sharapova- Stosur maçı var. Bu turnuvanın şöyle bir keyfi var. Bütün oyuncular teknik olarak üst düzeyde ve çok kaliteli oyuncular olduğu için, her maç biribirinden heyecanlı ve keyifli olacak. Diğer turnuvalardan farklı olarak daha birinci maçlarda bile final kalitesini görebileceğiz.


Zaten şu an ilk maçta bile bunu görüyoruz. Kısaca bu maça değinmek istiyorum. Son Wimbledon şampiyonu 3 numara Petra Kvitova, bu yıl çok maç oynayan ve çoğunu kazanan ama duygusal olarak istikrarı çok sağlayamayan 6 numara Vera Zvonareva ile oynuyor. İlk set çok rahat bir şekilde 6-2 Kvitova'nın oldu, Zvonareva nasıl oynaması gerektiğini ilk set çözemedi, stratejisini iyi kurgulayamadı, dolayısıyla da bu oyun tarzı onun ilk seti 6-2 kaybetmesine sebep oldu. Ancak ikinci sette durum şu an 4-4 ve Zvonareva oyuna girmeyi başardı, Kvitova'dan nasıl puan alacağını çözmüş durumda. Kvitova burda eğer bir hamle yapamaz ise maç 3.sete uzayacak derken Kvitova servis kırdı ve seti 6-4 , maçı da 6-2,6-4 alarak ilk maçını kazanmış oldu.

Şimdi sırada Caroline Wozniacki ile Agnieszka Radwanska maçı var. Seyircinin büyük ilgisi var maçlara ve bu çok sevindirici bir durum. Maçları izledikçe buradan paylaşacağım. Görüşmek üzere..







Yorumlar

  1. Adsız26.10.11

    Bilet satışlarının iyi olması sevindirici ama akşamki maçları gözlemlediğimde görünen o ki seyircimiz tenis seyircisi değil. Henüz o seviyeye gelememişiz. Maç boyunca foto maikneleri flaşları bir yandan, gezinenler telefonla konuşanlar. Salonda melesef bir uğultu vardı ve hiç kesilmedi. Bu yüzden sıkıntı yaşanabilir organizasyon olarak

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar