İstanbul'da günün 2. maçı: Wozniacki vs Radwanska

TEB Bnp Paribas Wta Championships İstanbul'da günün ikinci maçında dünya 1 numarası Danimarkalı Caroline Wozniacki ile 8 numara Polonyalı Agnieszka Radwanska karşılaşıyorlar. Sinan Erdem'de seyircinin maça ilgisi büyük, şu ana kadar organizasyon da gayet iyi gidiyor.

Wozniacki ve Radwanska birbirini iyi tanıyan iki raket. Yanılmıyorsam daha önce 5 kere karşılaştılar ve sadece bir tanesini Radwanska kazandı. Agnieszka Radwanska sonbahar dönemini oldukça verimli geçirdi ve buraya iki Wta turnuvasını kazanarak gelmeyi başardı. Oyunu agresif, üstelik çok soğukkanlı ve dirençli bir oyuncu. Mental olarak da güçlü ve kararlı, Tokyo ve Pekin Wta turnuvalarında maçlarını seyrettim, oldukça formda şu an.

Wozniacki ise sezonun en çok turnuvaya katılan ve oynayan oyuncusu, ancak form olarak ve de servis olarak şu an Radwanska'nın gerisinde. Wozniacki'nin ilk setteki servis yüzdesi %48, Radwanska'nın servis yüzdesi ise %70. İlk sette Radwanska erken bir servis kırmayla seti 4-2'ye getirdiysede Wozniacki setin peşini bırakmadı ve oyunu 4-4'e getirdi. Ardından karşılıklı oyunlar alındı ve Wozniacki , Radwanska'nın servisinde 0-40 öndeyken bu fırsatı değerlendiremedi, üstüne bir de kendi servisini kırdırınca ilk seti 7-5 kaybetti. 

İkinci sete Radwanska moralli başladı ve ilk oyunu kolay aldı. Wozniacki çok istikrarlı bir oyuncu, kararlı ve de sakin. Radwanska dalgalanmalar yaşasa bile oyun içinde, Wozniacki bunları pek yaşamayan bir oyuncu, bu da onu diğerlerinden ayırıyor. Ancak Radwanska servis kırdı ve durumu 2-1'e getirdi. Şu ana kadar işler Wozniacki'nin istediği gibi gitmiyor.

Bu iki oyuncunun ortak bir özelliği birbirine benzer oyun tarzları dışında, babalarıyla çalışıyor olmaları. Radwanska babasıyla çalışmayı bırakıp yeni bir koçla çalışmaya başladı ve bu onun tenisine olumlu yansıdı. Wozniacki için benim de düşüncem babasının koçluğundan ayrılması ve tenisten gelen bir profesyonelle çalışması. Bu yenilik onun hem oyun tarzına hem de oyun anlayışına bence katkı sağlayacak. Çünkü daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim, Wozniacki'nin kendisini diğer önemli oyunculardan ayırdedecek, onu tehlikeli kılacak özel bir vuruşu yok. O sabit, istikrarlı ve dayanıklı oyunuyla, rakibi hataya sevk eden oyunuyla maç kazanıyor. Dolayısıyla da zirvede kalabilmek için kendisini geliştirmesi gerekiyor.

İkinci sette Wozniacki kendini toparladı ve durumu 3-2'ye getirdi. Bu seviyedeki oyuncuların arasında teknik olarak pek fark bulunmuyor. Oyunu iyi okumaları, iyi kurgulamaları, vuruş seçimleri, mental dayanıklılıkları gibi farklar kazanıp kaybetmelerini sağlıyor. Wozniacki ikinci sette durumu 5-2'ye getirmeyi başardı. Radwanska'nın seti bu noktadan çevirip maçı alması çok zor, eğer ki böyle birşey olursa seyir açısından harika olur ama görünen maçın 3.sete uzayacağı. Oyun arasında Radwanska omuzundaki sakatlıktan dolayı bir mola aldı, gerçi son birkaç aydır sakatlığı vardı ama az önceki oyunda düştü ve bu sebeple de sakatlık molası aldı, umuyorum bundan sonraki durumunu olumsuz etkilemez. 

Wozniacki servis kırdı ve ikinci seti 6-2 aldı. 3.set doğal olarak daha çekişmeli olacak, çünkü her ne kadar Radwanska'nın ritmi 2.sette düşmüş olsa da, maçı bırakmak istemeyecektir, onun iyi oynaması tenisin kalitesini de arttırıyor. Wozniacki, 3.setin başında 0-40 geriye düşse de oyunda toparlandı ve kendi oyununu almayı başardı. Wozniacki durum 4-2 iken bir çift hatayla servisini kırdırdı ve durum 4-3'e geldi. Maç tekrar heyecanlandı diyebiliriz!! Radwanska çok iyi toplar attı ve kendi servis oyununu aldı. Durum 4-4. Maçın en kritik oyunlar artık bunlar. Kim servisini kırdırırsa maçı kaybeder!! Ve öyle de oldu,
hatayı yapan Radwanska oldu ve seti 6-4 kaybetti. Böylece Caroline Wozniacki ilk maçını 5-7, 6-2 ve 6-4'lük setlerle kazandı.
















Yorumlar

  1. Adsız26.10.11

    Wozz abla gerçekten sabit istikrarı ile oyunu kovalıyor. karşısındaki hata yaptıkça da kazanmak için bir adım öne geçmiş oluyor.
    Bakalım bu günkü maçlar ne gösterecek

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar