Wta Championships Istanbul: Kvitova vs Radwanska

Wta Championships İstanbul’da gecenin önemli maçı Kvitova- Radwanska maçı. Bu maç önemli, çünkü kırmızı grupta Kvitova yarı finale çıkmayı garantiledi ancak ikinci tenisçinin kim olacağı bu maça bağlı. Eğer ki Radwanska bu maçı kazanır yada en azından bir set bile alırsa yarı finale Zvonareva yerine kendi çıkmış olacak.

Radwanska’nın sonbahar döneminde Asya turnuvalarını çok başarılı geçirdiğini daha önce de yazmıştım. Buraya gelmeden iki turnuva kazandı, bence oldukça da formda. Kvitova ise yine kaliteli bir oyuncu, genç bir Wimbledon şampiyonu. Turnuvada şu saate kadar da harika oynadı diyebiliriz. İki tenisçi de kaliteli, formlu ve istekli. Böyle olunca da maçın heyecanlı olması kaçınılmaz.

Maça gelirsek, ilk sette bence Kvitova zaten gruptan çıkmış olmanın verdiği rahatlıkla farklı vuruşlar denedi, yada biraz daha rahat oynadı. Bunun sonucunda da Radwanska bir ara 5-1 öne geçti. Arada alınan koç molası sonrasında sanıyorum Kvitova kendine geldi, ritmini bulunca da skoru önce 5-5’e getirdi. Ardından da seti tiebreak e getirdi ve ilk seti 7-6 kazandı.

Böyle olunca Radwanska’nın üstüne stres binmiş oldu. Çünkü en azından bir set kazanmak zorunda, bu stresle ikinci set başladı ve her iki oyuncu da kendi servislerini kazandılar ve 4-3’lük bir skora gelindi. Radwanska bence stresten servisini kırdırdı ve Kvitova maç için servis atıyor. Burası Radwanska için son şans, ya burada bir atak yaparak servis kıracak yada yarı finale Zvonareva çıkacak!! Radwanska dünkü maçta Zvonareva ile harika bir maç çıkarıp onu yendi ama burada Kvitova’yı geçemedi. Kvitova bu maçı 7-6 ve 5-3'lük setlerle kazanmış oldu.

Maç sonrası röportajda Kvitova, maçın başında kafasının karışık olduğunu, rakibinin de çok hızlı olmasından dolayı oyununu oturtamadığını ama sonra rahatlayarak kendi oyununu oynayabildiğini söyledi. Radwanska için üzüldüm diyebilirim, gerçi Zvonareva da çok iyi oynuyor bence bu turnuvada, ama dünkü maçta çok çalışmıştı, yarı finali hak eden bir oyuncuydu bana göre.

Beyaz grupta Sam Stosur ve Victoria Azarenka, kırmızı grupta Petra Kvitova ile Vera Zvonareva yarı finale çıkmış oldu.  Yarın yarı final maçları oynanacak, ben de Sinan Erdem’de olacağım. Bu akşamlık benden bu kadar, görüşmek üzere...


Yorumlar

  1. Adsız10.11.11

    Radwanska favori olduğu maçı kaybetti. Yıl sonu olması nedeni ile kasların iflas ettiği bir zamanda oynadıkları için çok fazla da şaşırmamak lazım. Teknik kabiliyetleri eşit e yakın da olsa fiziki kondisyon burada sonucu etkilemiş oldu gibime geliyor...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar