Toray Pan Pacific Open: Azarenka vs Bartoli

Tenis sezonunun çok uzun olduğundan daha önce bahsetmiştim. Hatta o kadar ki oyuncular, sürekli seyahat halindeler, sürekli sakatlıklarla boğuşuyorlar. Kadınlar tenisinde bu konuyla ilgili olarak erkeklere oranla nispeten bazı düzenlemeler yapıldı. Ancak turnuvalar devam ediyor. Bugun izlediğim karşılaşma, Japonya'da Toray Pan Pacific Open çeyrek final maçı. Dünya 3 numarası Victoria Azarenka ile dünya 10 numarası Fransız Marion Bartoli karşılaşıyorlar.

Marion Bartoli ile ilgili fikirlerimi biliyorsunuz. Çok az oyuncuyu antipatik buluyorum, maalesef kendisi de onlardan biri. Bu yıl Wimbledon'da Flavia Pennetta ile oynarken sinirlerine hakim olamamış, babasıyla tartışıp ailesini korttan çıkartmıştı. Bunun gibi birsürü garip ve antipatik davranışları olduğundan, iyi oynasa da benim sevdigim oyunculardan biri olamıyor.

Victoria Azarenka günümüz kadın tenisinin önemli isimlerinden biri. Çok kuvvetli bir oyuncu,tekniği iyi, vuruşları güçlü, olgun bir kişiliğe sahip, servislerinde sorun yaşasa da yine de önemli bir oyuncu. 

Tokyo'daki bu sert zemin maçında Bartoli ilk oyunda servis kırdı, ancak Azarenka bunu Bartoli'nin servisini kırarak cevapladı. Bazı maçlarda oyuncular hemen maça ısınamaz, birkaç oyun geçmesi gerekir ki, vuruşlar açılsın, ralliler oluşsun. Bu maç onlardan biri. Henüz iki oyuncu da tam olarak kendileri gibi oynamıyorlar. İki oyuncu da servislerinde sorun yaşıyor, maç henüz ritmini bulamadı. Oyunlarda Azarenka, Bartoli'nin çift hatasıyla birlikte servis kırıp ilk sette 3-2 öne geçti.

Azarenka kırdığı servisle daha rahat oynamaya başladı ama maç hala çok ritmli değil. Bartoli maçı bırakmadı ve oyunlarda 5-5 eşitlik sağlandı. Şimdi servis kullanıyor, burası maçın kırılma noktası olacak. Bartoli, servisini kırdırdığı an, ilk set Azarenka'nın olur. Marion Bartoli bu sette rakibine karşı daha çok basit hatayla oynuyor. Bu oyunda da öyle oldu ve 3 basit hatayla servisini kırdırdı. Victoria Azarenka kortun köşelerine çok derin toplar atıyor, topun yönünü çok rahat değiştirebiliyor, ayakları oldukça hızlı. Azarenka kendi servis attığı oyunu aldı ve ilk seti 7-5 kazandı. Bartoli'nin moralini yüksek tutması ve oyundan kopmaması lazım. Marion Bartoli kortta kendini motive etmek için enteresan hareketler yapan bir oyuncu. Henüz kendisini seyretmemiş olanlar için tariflersem;bir eli sürekli yumruk halinde-özellikle puanlardan sonra- ve genelde servis kullanmadan önce boksörler gibi bir tempoyla yerinde zıplıyor ve raketi sağa sola savuruyor:)

İkinci setin ilk oyununda Bartoli üst üste 2 çift hatayla başladı ve bunun sonucunda Azarenka sete servis kırarak başladı. Bartoli, ilk sette 22 basit hatayla oynadı, Azarenka ise 14  basit hata yaptı. Bu tarz birbirine yakın oyuncularda farklar bu basit hatalar ve servislerdeki sorunlarda ortaya çıkıyor. Bartoli ikinci setin ilk oyununda servisini kırdırınca hem motivasyon hem de konsantrasyon olarak oyundan düştü. Azarenka, ikinci sette 5-0 önde ve maç için servis atarken Bartoli maça asıldı ve maçın en uzun oyunu oynandı, çok da güzel toplar attı. Ancak Azarenka servis kullanmanın avantajını kullanarak seti 6-0, maçı da 7-5, 6-0'lık setlerle kazandı ve yarı finale yükseldi. Azarenka yarı finalde Radwanska ile karşılaşacak.

Benim bu turnuvada özellikle seyretmek istediğim bir başka maç da Sharapova- Kvitova maçıydı. Ancak daha ilk sette durum 3-4 iken Sharapova bileğini burktu ve maçı bırakmak zorunda kaldı. Sharapova için üzüldüm çünkü hem sevdiğim bir tenişçi hem de Wozniacki'nin elenmesinden sonra bu turnuvada bence şampiyonluk için önemli bir şansı vardı. Önemli bir sakatlığı olmamasını umuyorum. Kendisi Ekim ayında İstanbul'a beklediğim en önemli tenişçilerden biri.

Bugün Toray Pan Pacific Open'da çeyrek final karşılaşmaları tamamlanmış oldu. Maç izleme şansım oldukça buradan sizlerle paylaşacağım. Şimdilik benden bu kadar, herkese iyi akşamlar:)




Yorumlar

  1. Bu kadar detaylı bilgileri neden bir gazetede en azından haftada bir paylaşmıyosunn :))

    YanıtlaSil
  2. Adsız30.9.11

    BU turnuva neden bu kadar sessiz ve derinden
    :) hiç haberimiz olmadı bile
    ufak bir turnuva sanırım tv de de rastlamadık
    sharapova sakatlığı düzelmezse ki 1 ayda zor gibi
    malesef gelemeyenler listesine eklenecek gibi :(((

    YanıtlaSil
  3. Grand Slam disindaki turnuvalar maalesef cok yer bulamiyor ekranlarda. Ancak bu turnuvalar cok onemli cunku yil icinde tenisciler kazandiklari turnuvalar ve aldiklari puanlarla dunya siralamasinda yer buluyorlar. Sharapova umuyorum ciddi bir sakatlik gecirmiyordur.

    YanıtlaSil
  4. Ben de isterim elbet ama henuz teklif yok:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar