US Open 3. tur maçı: Sharapova vs Pennetta

Bugün Amerika Açık’ta kadınlar 3. tur maçlarından Maria Sharapova- Flavia Pennetta maçını sizlerler paylaşmak istiyorum. Maçı kanal vermeye başladığında Sharapova ilk sette 3-0 gerideydi. Belli ki setin başında servisini kırdırmış ve bu şokun etkisiyle kendine gelememişti. İzlemeye başladığım andan itibaren söylebilirim ki Sharapova tipik olarak maça girememe sendromuyla boğuşuyor. Daha önceki yazımda da bahsetmiştim  Sharapova “Masha” oldukça heyecanlı, stresli ve çok istekli. Ama bu hisler çoğu zaman onun maçlara iyi başlayamamasına sebep oluyor. Sanıyorum bu maçta da öyle oldu, çünkü Sharapova ilk sette bir ara kendine gelir gibi olduysa da 3-3’ü yakaladıktan sonra bile istikrarını sürdüremedi ve ilk seti 6-3 kaybetti.

Şimdi Masha'nın yaklaşık 14 yıldır Florida’da yaşadığını, Amerikan seyircisinin çok iyi tanıdığı bir isim olduğunu, son Grand Slam şampiyonluğunu 2008’de Avustralya Açık’ta kazandığını hatırlayalım. Omuz sakatlıklarıyla da çok boğuştu, bu kariyerine de zarar verdi ama toparlanmasını da bildi. Şimdi artık yeni bir GRAND Slam kazanmak istiyor. 2006’da Amerika Açık’ta şampiyon olmuştu. Bu sene de turnuvanın önemli isimlerinden Venus Williams’ın hastalık sebebiyle,  Kim Clijsters’in sakatlık sebebiyle turnuvadan çekilmesi, Wimbledon şampiyonu Kvitova’nın , Roland Garros şampiyonu Li Na’nın elenmesi, Fransız tenisçi turnuvanın 8 numaralı seribaşı Marion Bartoli’nin elenmesi gibi Sharapova’nın işine yarayacak gelişmeler de oldu. Sharapova’nın bu yıl bu turnuvada şampiyon olması için fena bir ortam yok gibi. Ama sanıyorum bu favorilerin elenmesi durumu da Masha üzerinde bir baskı yaratıyor ve bu baskı onun maça girememesine neden oluyor.

İtalyan raket Flavia Pennetta’yı ilk kez seyrediyorum. Oldukça iyi bir oyuncu, sert zemin oyuncusu, base line in çok gerisinde oynuyor, servisleri iyi ancak Pennetta’nın ilk seti kazanması sadece onun iyi oynamasından değil ama Sharapova’nın maça dahil olamaması, yaptığı basit hatalar ve çift hatalarının sonucu. İkinci seti Sharapova zaten kazanmak zorunda yoksa maç gitti gidiyor. Sharapova 3 sete uzayan maçların hiçbirini kaybetmedi bu yıl. İkinci sette oyuncular karşılıklı birbirlerinin servislerin kırdılar ancak Sharapova oyuna ağırlığını koydu ve ikinci seti 6-3 kazandı.

Final setinde ilk oyunlarda servisi korumak çok önemli. Setin başında kırdırılacak bir servis iki oyuncu içinde maça mal olabilir. Amerika Açık’ta diğer Grand Slamlerden farklı olarak final setinde de tie-break oynanıyor. Dolayısıyla eğer servislerde denge olursa, kazananı tie- break belirleyecek.

3.set çok heyecanlı başladı ve oldukça çekişmeli devam ediyor. Sharapova 11 dakikalık bir oyun sonrasında servisini kırdırdı. İtalyan oyuncu için bu çok önemli bir fırsat zira servisini kırdırmadan devam edebilirse maçı kopartabilir. Bu maç bu turnuvada kadınlarda seyrettiğim en iyi maçlardan biri. İki oyuncuda çok istekli ve uzun ralliler oynanıyor. 3. sette sharapova 4-1 geriden gelip oyunu 4-4 yaptıysa da Pennetta çok daha iyi bir oyun sergiledi ve maçı 6-3, 3-6, 6-4’lük setlerle kazandı. Turnuvanın 3 numaralı seri başı  Sharapova ise bu maçta 12 çift hata, 60 basit hatayla oynadı ve maçı kaybetti. Turnuvada pek çok kişi  Serena Williams- Maria Sharapova finali beklerken bir şok da Masha’dan geldi ve Masha turnuvaya 3. turda veda etti.

Kişisel olarak bu turnuvayı kadınlarda Sharapova’nın kazanmasını istiyordum. Ama şimdi o elendiğine göre bu turnuvayı ya Francesca Schiavone yada bir sürpriz yaparak genç Anastasia Pavlyuchenkova kazansın diyorum:) Herkese iyi geceler..




Yorumlar

  1. Adsız3.9.11

    Yeni bir soluk ve tahminlerin dışında bir turnuva:)
    ben demiştim bu bayanlar klasmanında tahmin yapmak zor çok dengesiz oynuyorlar istikrar yok... Tahmin etmek halen zor ama Wozz ablayı bekliyorum finale
    Bence Wozz - Schia finali olacak gibi görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. Adsız3.9.11

    Bu tenis maçlarını neden türk kanallar vermiyor
    hiç bir spor dalında yokuz
    sporu sevmiyoruz
    beyzbol u da sadece sopası için seviyoruz
    10 arabadan 1 tanesinde beyzbol sopası var ama bu ülkede beyzbol topu satan bir mağaza yok
    adam dövmeye yarar çünkü o sopa !!!
    Tenis maçlarını canlı seyredebilmek isterdim.
    Keşke futbol değil de tenis seven bir ülke olsaydık.......

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar