US Open 4.tur maçı: Schiavone vs Pavlyuchenkova

Herkese iyi akşamlar,
Bu akşamın flaş karşılaşmalarından biri benim de bu turnuva için favori gördüğüm iki ismin maçı: Francesca Schiavone (7) ile genç Anastasia Pavlyuchenkova (17) çeyrek finale çıkabilmek için karşılaşıyorlar.

Baştan söylemeliyim ki maç beklediğim gibi heyecanlı ve çok çekişmeli geçmiyor en azından şu ana kadar. Francesca Schiavone setin başında Pavlyuchenkova'nın servisini kırıp 2-0'lık bir rüzgar yakalasa da Anastasia Pavlyuchenkova kendine geldi ve durumu toparladı. Karşılıklı kırılan servislerle durum 6-5'e gelmişti ama servislerde sorun yaşayan Anastasia Pavlyuchenkova  5.çift hatasıyla servisini kırdırdı ve ilk seti 7-5 kaybetti. Şimdi genelde skor böyle yakın olunca maçın da çok keyifli geçmesi beklenir ama henüz oyuncular tam ritmlerini bulamadılar. Karşılıklı servisler kırıldı ama zevkli oyunlar henüz çok az. Umuyorum ikinci sette heyecanlı, yüksek kaliteli bir tenis izletirler.

Pavlyuchenkova çok istikrarsız oynuyor. Çok basit hatayla oynuyor, servisleri kötü, çoğu volesi hiç olmadığı kadar filede kalıyor. Mental olarak pek hazırlanmamış bu maça. Yani servis kırıyor kırmasına ama kendi servislerinde de sorun yaşıyor. İyi oynamaya başladı derken çok basit hatalar geliyor, sürekliliği sağlayamadı henüz. İki oyuncu da aynı şekilde olunca maç da böyle kopuk gidiyor. Hani bazı maçlar vardır, ralliler olur, top sürekli gider gelir, bir heyecan olur. Bu maçta henüz bunu pek göremedim. İkinci sette Anastasia Pavlyuchenkova servisi kırarak 3-1 öne geçti. Francesca Schiavone çok tecrübeli bir oyuncu, hem de atak oynuyor, fileye çokça geliyor ve puanı da alıyor. Ama o da çok istikrarlı değil şu ana kadar. İstikrarlı olan tek noktası çok savaşçı ve inatçı olması, bu da onun herhalde en önemli özelliklerinden birisi. 

Anastasia Pavlyuchenkova ikinci sette durumu 4-1 yaptı. Vuruşları ilk sete oranla çok daha iyi, isabetli ve güçlü. Fizik olarak da yaş olarak da Schiavone'den daha iyi durumda. Francesca Schiavone her topa koşuyor ama Pavlyuchenkova iyi vurduğu zaman topu çevirmek mümkün olmuyor. Oyuncuların belki de havaya girememesi seyircinin çok az olmasıyla da ilgili olabilir. Bu maç en büyük kortlardan biri olan Arthur Ashe Stadium'da yapılıyor ama çok az seyirci var. Haliyle alkış da tezahürat da az, böyle olunca da sporcuların motivasyonu da artamıyor. Bu maçtan sonra Serena Williams'ın Ana Ivanoviç ile maçı var. Sanıyorum Amerikan seyircisi o maça doğru stada gelmeye başlayacak. İkinci set 6-3 Pavlyuchenkova'nın oldu. 3.setin daha çekişmeli,daha heyecanlı ve daha kaliteli geçmesini bekliyorum.

Maç, son sette durum 3-3 olduktan sonra açıldı diyebilirim:) Düşünün ki, en uzun rallisi 16 vuruşluk bir maç bu. Seyirci sayısında da bir artışla , maçın da sonuna yaklaşılıyor, oyuncular artık farkında ki pabuç pahalı:) Uzun süren oyunların sonunda Rus tenisçi A. Pavlyuchenkova, İtalyan F. Schiavone'yi 5-7, 6-3, 6-4'lük setlerle yenerek çeyrek finale çıktı. Pavlyuchenkova bu oyunuyla çeyrek finalde Serene Williams'ın karşısına çıkarsa küçük kardeş S.Williams Pavlyuchenkova'yı çiğ çiğ yer benden söylemesi:)
Not: S.Wiillams -A. Ivanovic maçı henüz başlamadı ama benim maç tahminim William'ın kazanacağı yönünde:)




Yorumlar

  1. Adsız6.9.11

    Yine diyorum ya bayanların sağı solu belli değil
    finalde görürüz dedik ama schia teyze eleniverdi...Li den sonra bu arkadaş da elenince meydan eskilere kaldı galiba. Ama Wozz abla daha elenmedi dimi?

    YanıtlaSil
  2. Hayir elenmedi,cok stresli iki set gecirdikten sonra Kuznetsovayi 6-7, 7-5, 6-1 lik setlerle gecerek ceyrek finale cikti.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar