US Open 3. tur maçları: Nadal vs Nalbandian / Roddick vs Benneteau

Merhabalar,

US Open'da dün gece 4 maç izledim. 3'ü erkekler 3. tur maçlarıydı. Bir tanesi de kadınlarda Flavia Pennetta iel Shuai Peng'in 4. tur maçıydı. Bu dört maçtan da biraz bahsetmek istiyorum. Bugünle beraber turnuvada son 16 oyuncu belirli oldu. Böylelikle turnuva için heyecanlı dönemeçe girildi diyebiliriz.

İlk olarak Rafael Nadal vs David Nalbandian maçına bakalım. Rafael Nadal benim çok sevdiğim bir tenişçi ve gerçekten dünyanın en iyi oyuncularından birisi. Oyununu da çok geliştirdi. Birkaç sene öncesine kadar toprak kort ve sert zemin oyuncusu olarak kabul ediliyordu ama çimde o kadar iyi değildi ama oyununu o kadar çeşitlendirdi ki artık çim yada toprak kort farketmiyor. Çok komple bir oyuncu, çok yetenekli, çok teknik ve de gerçekten bir sporcuda olması gereken rakibe saygılı, sakin, olgun, alçakgönüllü ve sempatik tavırlar onda fazlasıyla mevcut. Dünyada onu şu an sürekli yenebilecek bir oyuncu yok. Novak Djokovic de çok iyi bir oyuncu ama bunlar çok denk oyuncular. Birbirlerine üstünde sürekli bir baskı kurabilecek durumları yok, yani maçlar ortada geçiyor. Bu da zaten heyecanı oldukça arttıran bir durum.

David Nalbandian çok kaliteli bir oyuncu ancak onun kalça sakatlığı da dahil olmak üzere büyük sakatlıklarla başı uzun süre belada olduğu için kariyeri ve performansı sürekli sekteye uğradı. Benim ilk tanıdığım Arjantin'li tenişçi Gabriela Sabatini'ydi. O da dönemin flaş kadın oyuncularından birisiydi. Arjantinli sporculara baştan bir sempatim var. Nalbandian'da gayet vuruşları isabetli bir oyuncu ama sıkıntısı bu maçta servisin oyuna girme oranının düşük oluşuydu. Aslında ilk seti kılpayı kaçırdı. İlk seti Nadal'a kaybedince haklı olarak bir çöküntü yaşadı ve 6-1 kaybetti ikinci seti. 3.sette iyi başladı, denk diyebileğimiz oyunlar oynandı ama onu da tiebreak de kaybederek turnuvaya veda etti. Nadal ise yoluna 4. turla devam edecek. Maç sonrasında basın toplantısı yaparken bacağına giren krampla herkesi korkuttuysa da sonrasında ciddi bir sakatlık olmadığı anlaşılınca herkes bir rahat nefes aldı.Bu maçı Rafael Nadal 7-5, 6-1, 7-6'lık setlerle kazandı.

Seyrettiğim ikinci maç Amerikalı Andy Roddick ile Jullien Benneteau (Fra) arasında geçti. Andy Roddick , Amerika Açık'ı 2003'de kazanmış çok kaliteli ve yetenekli bir oyuncu. O da çok sakatlık geçirdi ve hala aslında en formlu halinde değil. Ancak bu turnuvada şu ana kadar maçlarında çok iyi gidiyor. Sevisleri en hızlı oyuncuların başında gelir yıllardır. Bu maçta da bu hızlı ve etkili servisler, attığı ace ler onun çok işine yaradı. Yine 3 sette maçı kazandı. rakibini ilk defa seyrettim. Aslında o da çok zayıf bir oyuncu değildi ama aralarında bir klasman farkı da vardı bunu hani vuruş seçiminden oyun kurmaya, yapılan basit hatalardan kullanılan-kullanılamayan şanslardan anlaşılıyordu. Nihayetinde Roddick bu maçı 6-1, 6-4, 7-6'lık setlerle kazanarak 4. tura çıktı. Burda önemli bir durum var o da 4. tur rakibinin çok tehlikeli bir oyuncu olan İspanyol David Ferrer olması. İşte bu maçta Andy Roddick ne kadar iyileşmiş onu objektif olarak anlayabileceğimiz verileri alabiliriz.

Seyrettiğim Juan Martin Del Potro vs Gilles Simon / Flavia Pennetta vs Shuai Peng maçını da hemen bir sonraki yazımda anlatacağım. Benden ayrılmayın:)





Yorumlar

  1. Adsız5.9.11

    Nadal iyi dengeli güçlü vs vs
    Bence iyi özelliği yazdığın gibi halen kendini geliştiriyor olması... Gelişme durduğu noktada geriye gidiş başlar...
    Diğer maç çok üst düzey değildi sanki, Gerçi çok da seyredemedim...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar